מתכון כדורי שוקולד נוגט ואגוזי לוז | השף הלבן

כדורי שוקולד נוגט ואגוזי לוז

הטראפלס האהובים בגרסת פרווה שתוכל להשלים כל ארוחה

מאת: מור ארבל
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כדורי שוקולד נוגט ואגוזי לוז

המרכיבים ל30-40 כדורים:

  • 250 גרם עוגיות
  • 1 מיכל שמנת צמחית
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם אגוזי לוז שלמים וקלויים
  • אבקת נוגט
  • 100 גרם חלבה מגורדת (למי שאין נוגט)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את העוגיות, מוסיפים את אבקת הנוגט.

  • 02.

    ממיסים חבילת שוקולד אחת עם חצי מיכל ריץ' 30 שניות במיקרוגל או על אדים.

  • 03.

    שופכים על התערובת בהדרגה תוך כדי לישה. יש לשים לב שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי.

  • 04.

    מגלגלים לכדורים מסביב לאגוז לוז שלם ומניחים בצלחת במקפיא לפחות שעה.

  • 05.

    ממיסים בצלחת עמוקה את חבילת השוקולד השניה עם חצי המיכל שנותר - רצוי גם להוסיף לתערובת אגוזי לוז קצוצים.

  • 06.

    כשהכדורים קפואים והתערובת חמה, טובלים בעזרת כפיתאת הכדור בתערובת וכך השוקולד מיד מתקשה ומתקבל ציפוי. *הכמויות לא בהכרח מדויקות לגמרי, ואפשר לגוון עם חומרים שונים. *העיקרון הוא לא להוסיף יותר מדי שוקולד מומס אלא עד שהתערובת תתגבש לכדור ביד בצורה נוחה. *לגרסה חלבית שיוצאת מעולה ניתן להמיס שוקולד נוגט לתערובת הכדורים. לציפוי להמיס בכל אופן שוקולד מריר.

הכנת? כאן מדרגים
(109)