כדורי שוקולד נוגט ואגוזי לוז
הטראפלס האהובים בגרסת פרווה שתוכל להשלים כל ארוחה
המרכיבים ל30-40 כדורים:
- 250 גרם עוגיות
- 1 מיכל שמנת צמחית
- 200 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם אגוזי לוז שלמים וקלויים
- אבקת נוגט
- 100 גרם חלבה מגורדת (למי שאין נוגט)
הוראות הכנה:
-
01.
מרסקים את העוגיות, מוסיפים את אבקת הנוגט.
-
02.
ממיסים חבילת שוקולד אחת עם חצי מיכל ריץ' 30 שניות במיקרוגל או על אדים.
-
03.
שופכים על התערובת בהדרגה תוך כדי לישה. יש לשים לב שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי.
-
04.
מגלגלים לכדורים מסביב לאגוז לוז שלם ומניחים בצלחת במקפיא לפחות שעה.
-
05.
ממיסים בצלחת עמוקה את חבילת השוקולד השניה עם חצי המיכל שנותר - רצוי גם להוסיף לתערובת אגוזי לוז קצוצים.
-
06.
כשהכדורים קפואים והתערובת חמה, טובלים בעזרת כפיתאת הכדור בתערובת וכך השוקולד מיד מתקשה ומתקבל ציפוי. *הכמויות לא בהכרח מדויקות לגמרי, ואפשר לגוון עם חומרים שונים. *העיקרון הוא לא להוסיף יותר מדי שוקולד מומס אלא עד שהתערובת תתגבש לכדור ביד בצורה נוחה. *לגרסה חלבית שיוצאת מעולה ניתן להמיס שוקולד נוגט לתערובת הכדורים. לציפוי להמיס בכל אופן שוקולד מריר.