מתכון כדורי שוקולד נוגט ואגוזי לוז | השף הלבן

כדורי שוקולד נוגט ואגוזי לוז

הטראפלס האהובים בגרסת פרווה שתוכל להשלים כל ארוחה

מאת: מור ארבל
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כדורי שוקולד נוגט ואגוזי לוז

המרכיבים ל 30-40 כדורים:

  • 250 גרם עוגיות
  • 1 מיכל שמנת צמחית
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם אגוזי לוז שלמים וקלויים
  • אבקת נוגט
  • 100 גרם חלבה מגורדת (למי שאין נוגט)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את העוגיות, מוסיפים את אבקת הנוגט.

  • 02.

    ממיסים חבילת שוקולד אחת עם חצי מיכל ריץ' 30 שניות במיקרוגל או על אדים.

  • 03.

    שופכים על התערובת בהדרגה תוך כדי לישה. יש לשים לב שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי.

  • 04.

    מגלגלים לכדורים מסביב לאגוז לוז שלם ומניחים בצלחת במקפיא לפחות שעה.

  • 05.

    ממיסים בצלחת עמוקה את חבילת השוקולד השניה עם חצי המיכל שנותר - רצוי גם להוסיף לתערובת אגוזי לוז קצוצים.

  • 06.

    כשהכדורים קפואים והתערובת חמה, טובלים בעזרת כפיתאת הכדור בתערובת וכך השוקולד מיד מתקשה ומתקבל ציפוי. *הכמויות לא בהכרח מדויקות לגמרי, ואפשר לגוון עם חומרים שונים. *העיקרון הוא לא להוסיף יותר מדי שוקולד מומס אלא עד שהתערובת תתגבש לכדור ביד בצורה נוחה. *לגרסה חלבית שיוצאת מעולה ניתן להמיס שוקולד נוגט לתערובת הכדורים. לציפוי להמיס בכל אופן שוקולד מריר.

הכנת? כאן מדרגים
(109)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.