כדורי גלידה בציפוי קינמון פריך – קלאסיקת שנות ה-80 | השף הלבן

כדורי גלידה בציפוי קינמון פריך

קלאסיקה משנות ה-80 בגרסה עדכנית! ככה תכינו בבית כדורי גלידה בציפוי פריך מטוגנים. זהירות, זה ממכר!

מאת: רותם ליברזון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כדורי גלידה בציפוי קינמון
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל18-20 יחידות:

למלית:
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 32-38% השף הלבן
  • 1/2 1 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית גדושה קליפת תפוז מגוררת
לציפוי ולטיגון:
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 3 כוסות דגני בוקר בטעם קינמון טחונים דק
  • 4 ביצים, טרופות
  • 1 ליטר שמן צמחי
להגשה וקישוט:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    המלית: שמים במעבד המזון את גבינת המסקרפונה והסוכר ומעבדים כ-3 דקות. מוסיפים את השמנת, אבקת הסוכר, תמצית הוניל וקליפת התפוז ומעבדים כ-2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מעבירים למקפיא לחצי שעה. בעזרת כפית או כף גלידה קטנה יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של אגוז פקאן. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא ל- שלוש שעות לפחות.

  • 03.

    הציפוי: שמים בקערות שטוחות את הקמח, דגני הבוקר הטחונים והביצים הטרופות. טובלים היטב כל כדור קפוא בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בדגני הבוקר. טובלים שנית בביצה ולאחר מכן בדגני הבוקר. מעבירים את הכדורים המצופים למקפיא.

  • 04.

    הטיגון: יוצקים את השמן למחבת עמוקה ומחממים ל-180 מעלות (אם אין מדחום – השמן בטמפרטורה הנכונה כאשר מכניסים לתוכו כף עץ ונוצרות סביבה בועות בגודל בינוני). מכניסים לסיר 6-4 כדורים ומטגנים כדקה, עד שהם משחימים היטב. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר. מטגנים באותו אופן את שאר הכדורים.

  • 05.

    הגשה: מפזרים על הכדורים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(2)