דניש מלבי
מאפה שמרים לבוקר נהדר עם טוויסט! הפעם גיוונו במילוי מתוק של מלבי

המרכיבים ל 12-15 יחידות:
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 1/2 2 כפיות (12 גרם) שמרים יבשים
- 1/2 כוס (100) גרם סוכר
- 100 גרם חמאת תנובה רכה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 500 גרם גבינת כנען
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית מי ורדים
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
- 3/4 עד 1 כוס (300-250 גרם) ריבת פטל
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
- כ-1/2 כוס (כ-100 גרם) פטל שחור סנפרוסט מופשר וחצוי
- 2/3 כוס (70 גרם) פיסטוקים קלויים קצוצים גס
- 1 ביצה טרופה
- 3 כפות (60 גרם) ריבת פטל מעט מחוממת
- 2 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים 12-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך למדי
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים במשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ
-
03.
המלית ויצירת הרולדה: שופכים לקערה את גבינת הכנען, הסוכר, הביצה, מי הוורדים, תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב. מפזרים למעלה את הקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים למקרר. מורחים עליו את מלית הגבינה בשכבה אחידה
-
04.
מניחים תלוליות ריבת פטל ומורחים אותן בעדינות על המלית. מפזרים את הקוקוס, הפטל והפיסטוקים באופן אחיד
-
05.
מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה מאחת מצלעותיו הארוכות
-
06.
חותכים לפרוסות בעובי 4-3 ס”מ ומניחים בתבניות במרווחים קטנים של 5 ס"מ, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה
-
07.
מכסים ומתפיחים כ-45 דקות, עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות
טיימר מופעל
-
08.
טורפים את הביצה ומברישים בעדינות את המאפים. אופים במשך 25-20 דקות, עד שהשושנים זהובות
טיימר מופעל
-
09.
מצננים לטמפרטורת החדר, מברישים במעט ריבת פטל ומפזרים פיסטוקים קצוצים