דניש מלבי – מאפה שמרים מעולה | השף הלבן

דניש מלבי

מאפה שמרים לבוקר נהדר עם טוויסט! הפעם גיוונו במילוי מתוק של מלבי

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה שמרים דניש מלבי
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 12-15 יחידות:

לבצק:
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1/2 2 כפיות (12 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100) גרם סוכר
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
למלית:
  • 500 גרם גבינת כנען
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
  • 3/4 עד 1 כוס (300-250 גרם) ריבת פטל
  • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
  • כ-1/2 כוס (כ-100 גרם) פטל שחור סנפרוסט מופשר וחצוי
  • 2/3 כוס (70 גרם) פיסטוקים קלויים קצוצים גס
לאפייה:
  • 1 ביצה טרופה
  • 3 כפות (60 גרם) ריבת פטל מעט מחוממת
  • 2 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים גס
גודל תבנית: תבנית 20*30 ס"מ או בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים 12-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך למדי

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים במשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ

  • 03.

    המלית ויצירת הרולדה: שופכים לקערה את גבינת הכנען, הסוכר, הביצה, מי הוורדים, תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב. מפזרים למעלה את הקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים למקרר. מורחים עליו את מלית הגבינה בשכבה אחידה

  • 04.

    מניחים תלוליות ריבת פטל ומורחים אותן בעדינות על המלית. מפזרים את הקוקוס, הפטל והפיסטוקים באופן אחיד

  • 05.

    מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה מאחת מצלעותיו הארוכות

  • 06.

    חותכים לפרוסות בעובי 4-3 ס”מ ומניחים בתבניות במרווחים קטנים של 5 ס"מ, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה

  • 07.

    מכסים ומתפיחים כ-45 דקות, עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    טורפים את הביצה ומברישים בעדינות את המאפים. אופים במשך 25-20 דקות, עד שהשושנים זהובות

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    מצננים לטמפרטורת החדר, מברישים במעט ריבת פטל ומפזרים פיסטוקים קצוצים

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.