גלילי קדאיף במילוי קרם וניל קפוא
פריך ומתפצפץ מבחוץ, קרמי, קריר ומתוק מבפנים – גלילי קדאיף שבתוכן גלידה וניל (שמכינים לבד משמנת השף הלבן) הולכים להיות הלהיט הבא שלכם
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 200 גרם אטריות קדאיף מופשרות לפי הוראות היצרן
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1/2 כוס אבקת סוכר
למילוי:
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32-38% "השף הלבן"
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
להגשה:
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה אטריות חמאה וסוכר - מפרידים בעזרת האצבעות בין האטריות כך שכולן יהיו מצופות חמאה ואבקת סוכר.
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים גלילי מתכת או קונוסים ממתכת המיועדים לאפיה. מומלץ לעטוף אותם בנייר אפיה. אם אין גלילי מתכת ייעודיים, מגלגלים נייר כסף ליצירת צינור בעובי 2-3 ס"מ.
-
03.
מלפפים אטריות סביב צינורות המתכת ומניחים בתבנית. אופים כ-15 דקות עד שהאטריות מזהיבות ויבשות. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והוניל, מעבירים לשקית זילוף וממלאים את צינורות הקדאיף. מקפיאים שעתיים לפחות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים