מתכון אפרסקים בקרמל | השף הלבן

אפרסקים בקרמל

קינוח אישי חגיגי ומרשים

מאת: לאה שקורי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אפרסקים בקרמל

המרכיבים ל6 מנות:

מרכיבים:
  • 6 אפרסקים חצויים ומגולענים
  • 60 גרם חמאה
  • שליש כוס סוכר
  • 2 מקלות וניל חצויים או תמצית וניל
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
לרוטב השוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת חמאה, סוכר, וניל ומיץ לימון

  • 02.

    מניחים במחבת את האפרסקים עם הצד החתוך כלפי מטה

  • 03.

    מבשלים על להבה גבוהה כשש-שבע דקות עד שהאפרסקים מקורמלים יפה

  • 04.

    בסיר נפרד מבשלים את השוקולד עם השמנת והוניל עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה

  • 05.

    מניחים את האפרסקים על צלחת. שמים על כל מחצית אפרסק כדור גלידת וניל ועליו יוצקים רוטב שוקולד

הכנת? כאן מדרגים
(38)