אפרסקים בקרמל
קינוח אישי חגיגי ומרשים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
מרכיבים:
- 6 אפרסקים חצויים ומגולענים
- 60 גרם חמאה
- שליש כוס סוכר
- 2 מקלות וניל חצויים או תמצית וניל
- 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
לרוטב השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת חמאה, סוכר, וניל ומיץ לימון
-
02.
מניחים במחבת את האפרסקים עם הצד החתוך כלפי מטה
-
03.
מבשלים על להבה גבוהה כשש-שבע דקות עד שהאפרסקים מקורמלים יפה
-
04.
בסיר נפרד מבשלים את השוקולד עם השמנת והוניל עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה
-
05.
מניחים את האפרסקים על צלחת. שמים על כל מחצית אפרסק כדור גלידת וניל ועליו יוצקים רוטב שוקולד
הכנת? כאן מדרגים