מתכון עוגיות שוקולד לפסח | השף הלבן

עוגיות שוקולד לפסח

עוגיות שוקולד-חמאה כשרות לפסח, חטיף מתוק לאירוח במהלך ימי החג ולילדים חובבי שוקולד

מאת: נטלי פכט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות שוקולד לפסח

המרכיבים ל 20 עוגיות עגולות:

לעוגיות:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קמח מצה
  • 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

  • 03.

    בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.

  • 04.

    מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

  • 05.

    מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.

  • 06.

    אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 07.

    שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(17)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.