עוגיות שומשום וסילאן דקיקות
עוגיות מזינות ובריאות לפתוח איתן את היום עם הקפה

המרכיבים ל 35 מנות:
- 3/4 כוס תערובת שומשום שחור ולבן [או שומשום מסוג אחד בלבד]
- 4 כפות קמח
- מעט מלח
- 1 כוס אבקת סוכר
- 40 גרם חמאת תנובה
- 3 כפיות סילאן
- 2 כפות מיץ תפוזים טרי
- 1/2 כפית מי זהר [מי פריחת הדרים] / תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה של 190 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים בקערה בינונית את השומשום, הקמח והמלית.
-
03.
שמים בסיר קטן את אבקת הסוכר, החמאה , הסילאן, מיץ התפוזים ומי הזוהר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים לתערובת הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים ומאכסנים שעתיים במקרר עד שהעיסה מתקשה קצת.
-
04.
מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים ממנו כדורים בקוטר 1 ס"מ מסדרים בתבנית במרווחים של 6 ס"מ אופים 10 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר, מצננים לחלוטין בתבנית. מאחסנים בכלי אטום.
טיימר מופעל
הידעת?
עוגיות זאת אחת המנות שפשוט קשה להגיד להן לא, בכל זמן או סיטואציה. לכל אחד יש מגוון עוגיות אהובות שהוא פשוט לא יכול לעמוד בפניהם. מומלץ להיזהר מכיוון שהמתכון הבא עשוי להגדיל לכם את הרשימה מבלי שביקשתם. מדובר במתכון לעוגיות שומשום עשויות מבצק מהיר־הכנה אך מפנק עוגיות מזינות ובריאות בשביל לפתוח איתן את היום עם הקפה. 20 דקות ויש לכם עוגיות שומשום מהירות וקלות להכנה - טעימות ובריאות שלא תוכלו להפסיק לנשנש בכל שעה ביום!