מתכון עוגיות פרמזן ורוזמרין | השף הלבן

עוגיות פרמזן ורוזמרין

לא תוכלו להפסיק לנשנש: עוגיות מלוחות של פרמזן, צ'ילי ורוזמרין

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות פרמזן ורוזמרין
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל20-25 יחידות:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • ¾ כוס קמח לבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל צ'ילי גרוס
  • ½ כף עלי רוזמרין, קצוצים דק
  • 1 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת + אקסטרה לזרות מעל
  • 1 ביצה, טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    בקערה של מעבד מזון, מניחים את החמאה, קמח, מלח, פלפל צ'ילי, עלי רוזמרין וגבינת הפרמזן ומעבדים עד שמתקבל בצק.

  • 03.

    מעבירים למשטח עבודה ומאחדים לכדור בצק. עוטפים בניילון נצמד, משטחים לדיסקית ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 05.

    על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק ליריעה בעובי של כ-5 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים מהבצק ומעבירים לתבנית האפיה.

  • 06.

    מושחים את העוגיות בביצה הטרופה ומפזרים מעל מגבינת הפרמזן.

  • 07.

    אופים בתנור עד להזהבה, כ-15 דקות. מעבירים בזהירות לרשת לצינון ולאחר מכן שומרים בכלי אטום.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(276)