עוגיות פרמזן ורוזמרין
לא תוכלו להפסיק לנשנש: עוגיות מלוחות של פרמזן, צ'ילי ורוזמרין
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל20-25 יחידות:
- 100 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
- ¾ כוס קמח לבן
- קורט מלח
- קורט פלפל צ'ילי גרוס
- ½ כף עלי רוזמרין, קצוצים דק
- 1 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת + אקסטרה לזרות מעל
- 1 ביצה, טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
בקערה של מעבד מזון, מניחים את החמאה, קמח, מלח, פלפל צ'ילי, עלי רוזמרין וגבינת הפרמזן ומעבדים עד שמתקבל בצק.
-
03.
מעבירים למשטח עבודה ומאחדים לכדור בצק. עוטפים בניילון נצמד, משטחים לדיסקית ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-
05.
על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק ליריעה בעובי של כ-5 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים מהבצק ומעבירים לתבנית האפיה.
-
06.
מושחים את העוגיות בביצה הטרופה ומפזרים מעל מגבינת הפרמזן.
-
07.
אופים בתנור עד להזהבה, כ-15 דקות. מעבירים בזהירות לרשת לצינון ולאחר מכן שומרים בכלי אטום.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים