אלפחורס טעימות וקלות להכנה
בואו ללמוד להכין בקלות את העוגיות הארגנטינאיות האהובות במילוי ריבת חלב. מתכון קל וממכר שללא ספק ישדרג לכם את הקפה
המרכיבים ל40 עוגיות:
- 200 גרם חמאת "תנובה"
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 500 גרם קורנפלור
- 1 כוס קמח
- ריבת חלב
- 1/2 שקית קוקוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
02.
מקציפים במיקסר סוכר וחמאה עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ומקציפים היטב. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד לאחידות התערובת.
-
03.
מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים עד שהקמח נבלע ומתקבל בצק דביק.
-
04.
אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מכוסה קמח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ בעזרת כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
05.
אופים במשך 7-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
06.
כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה עד שבוע.