עוגת תפוחים ושבלולי קינמון שמרים – מתכון מרשים וטעים | השף הלבן

עוגת תפוחים ושבלולי קינמון שמרים

עוגה מרשימה ונהדרת עם השילוב הקלאסי של תפוחים – קינמון – סוכר. את כיסוי שבלולי הקינמון מכינים ממש בקלות (עקבו אחרי ההוראות) והוא מעניק לה פריכות ויופי

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת תפוחים ושבלולי קינמון שמרים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 1/4 2 (315 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
  • 125 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
למילוי הבצק:
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון
לשכבת התפוחים:
  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 9 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 שקית פודינג וניל אינסטנט
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 125 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • להברשה: ביצה טרופה מדוללת בכף מים
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את שכבת התפוחים: מחממים חמאה בסיר רחב ומטגנים-מאדים את התפוחים עד שהם מגירים נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים רכים אך לא מתפרקים. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומערבבים. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים

  • 02.

    מוסיפים לתפוחים אבקת האינסטנט פודינג ומערבבים. טורפים ביצים שמנת בקערה נפרדת ומערבבים עם התפוחים

  • 03.

    מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר, בוחשים עם וו הגיטרה ידנית, מרכיבים אותו ומפעילים ל 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. אוספים לכדור, מחזירים לקערה, מכסים בנילון ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    בוזקים סוכר וקינמון ומגלגלים לרולדה ארוכה

  • 05.

     מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 06.

     גליל אחד מעבירים למקפיא ואת השני פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משטחים מעט בכף היד.

  • 07.

    מהדקים את השבלולים המשוטחים לשולי התבנית.

  • 08.

    מעבירים את מלית התפוחים לתבנית.

  • 09.

     אופים כ 30 דקות עד שמלית התפוחים מתייצבת (אך לא אפויה לגמרי).

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מוציאים מהמקפיא את הגליל השני ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

  • 11.

    מכסים את פני העוגה בפרוסות שבלולי שמרים-קינמון כשהם עולים זה על זה כמו גג רעפים. 

  • 12.

    מברישים בביצה טרופה ואופים 30 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 13.

    מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. פורסים למשולשים כמו עוגה עגולה.

הכנת? כאן מדרגים
(38)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.