עוגת תפוחים ושבלולי קינמון שמרים
עוגה מרשימה ונהדרת עם השילוב הקלאסי של תפוחים – קינמון – סוכר. את כיסוי שבלולי הקינמון מכינים ממש בקלות (עקבו אחרי ההוראות) והוא מעניק לה פריכות ויופי

המרכיבים ל 12:
- 1/4 2 (315 גרם) קמח
- 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
- 125 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/3 כוס סוכר
- 2 כפיות קינמון
- 25 גרם חמאת "תנובה"
- 9 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
- 1/3 כוס סוכר
- 1 שקית פודינג וניל אינסטנט
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 ביצים
- 125 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- להברשה: ביצה טרופה מדוללת בכף מים
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את שכבת התפוחים: מחממים חמאה בסיר רחב ומטגנים-מאדים את התפוחים עד שהם מגירים נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים רכים אך לא מתפרקים. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומערבבים. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים
-
02.
מוסיפים לתפוחים אבקת האינסטנט פודינג ומערבבים. טורפים ביצים שמנת בקערה נפרדת ומערבבים עם התפוחים
-
03.
מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר, בוחשים עם וו הגיטרה ידנית, מרכיבים אותו ומפעילים ל 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. אוספים לכדור, מחזירים לקערה, מכסים בנילון ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ
טיימר מופעל
-
04.
בוזקים סוכר וקינמון ומגלגלים לרולדה ארוכה
-
05.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית.
-
06.
גליל אחד מעבירים למקפיא ואת השני פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משטחים מעט בכף היד.
-
07.
מהדקים את השבלולים המשוטחים לשולי התבנית.
-
08.
מעבירים את מלית התפוחים לתבנית.
-
09.
אופים כ 30 דקות עד שמלית התפוחים מתייצבת (אך לא אפויה לגמרי).
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מהמקפיא את הגליל השני ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
-
11.
מכסים את פני העוגה בפרוסות שבלולי שמרים-קינמון כשהם עולים זה על זה כמו גג רעפים.
-
12.
מברישים בביצה טרופה ואופים 30 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
13.
מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. פורסים למשולשים כמו עוגה עגולה.