פאי שוקולד מושחת במיוחד | השף הלבן

פאי שוקולד מושחת במיוחד

שחיתות! בואו להכין בקלות פאי שוקולד חלומי מלא בדברים טובים שיגנוב את ההצגה

מאת: רות אופק
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי שוקולד מושחת במיוחד
צילום: רות אופק

המרכיבים ל 8:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למלית השוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 80 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 70 גרם קמח לבן (רגיל לא תופח)
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
לשכבת הקרמל:
  • 200 גרם סוכר
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • כפית תמצית וניל
לציפוי השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • לקישוט- שלל סוכריות, שוקולדים ומרשמלו לבחירתכם.
גודל תבנית: תבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        פורסים את הבצק על גבי תבנית הפאי, מהדקים ומסירים עודפי בצק. מכניסים למקפיא לשעה.

  • 02.

        אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות. מניחים לקלתית להצטנן.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

        להכנת הקרמל: ממיסים סוכר במשך 5 דקות בסיר עד לקבלת קרמל, מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים על אש קטנה עד שהתערובת נהיית אחידה וחלקה. מוסיפים חמאה ותמצית וניל ויוצקים על הקלתית. מניחים לתערובת להתייצב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

        להכנת מלית השוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה ומערבבים. מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת, מלח, תמצית וניל וקמח. יוצקים את המלית על שכבת הקרמל שהתייצבה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות. מעבירים למקרר לכ-3 שעות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

        ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת המתוקה יחד ויוצקים מעל הפאי.

  • 06.

        קישוט הפאי: לאחר שהציפוי הצטנן מקשטים בשלל ממתקים לפי טעמכם האישי.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.