עוגת שוקולד עם קצפת שוקולד ללא קמח
עוגת שוקולד עם קצפת שוקולד ללא קמח מתאימה לפסח
המרכיבים ל16 מנות:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם חמאה של תנובה
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 4 ביצים L מופרדות
- 3 כפות קמח תפוחי אדמה
- זיגוג: שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד חלב
- 40 גרם חמאה של תנובה
- 1/4 כוס חלב תנובה
- עיטור - אגוזים מצופים שוקולד לבן/סוכריות צבעוניות וכל מה שיד הדמיון שלכם תחפוץ.
- קצפת שוקולד חלב
- 300 מ"ל שמנת מתוקה 38% של השף הלבן
- 150 גרם שוקולד חלב
- לעיטור- חטיפי שוקולד כשרים לפסח כמו קליק,מקופלת ועוד.
הוראות הכנה:
-
01.
לחמם תנור ל-180 מעלות,לשמן היטב תבנית קפיצית. אני הנחתי בתחתית נייר אפיה מורחתי אותו היטב בחמאה מומסת כולל דפנות התבנית.
-
02.
להמיס יחד בקערת זכוכית שוקולד מריר,שוקולד חלב וחמאה. במיקרוגל על חום בינוני במשך דקה או על גבי סיר עם מים רותחים. לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
03.
להקציף יחד חלמונים (הצהוב של הביצה) ו-50 גר' סוכר (1/4 כוס) לקבלת קצף בהיר ואורירי. להוסיף פנימה 3 כפות קמח תפוחי אדמה ולערבב בעדינות עם מטרפה. לקפל פנימה את תערובת השוקולד המומס .
-
04.
להקציף חלבונים ,להוסיף 50 גר' סוכר (1/4 כוס) ולהקציף לקצף יציב ולא חזק. לקפל בעדינות לתערובת השוקולד. להעביר לתבנית וליישר.
-
05.
אפות בחום של 180 מעלות למשך 25 דק' עד שמתקבל קיסם שדבוקים אליו פירורים ולא יבש לגמרי. רצוי להעביר סכין חד סביב העוגה כדי לשחרר אותה מהדפנות זה יעזור לה לנחות ברכות בזמן הצינון.
-
06.
לצנן את העוגה ,להעביר לצלחת הגשה. אני נוהגת להפוך את העוגה כך שהחלק העליון שמעט מתפורר הופך להיות הבסיס של העוגה.
-
07.
זיגוג שוקולד חלב- להמיס יחד את החומרים במיקרוגל או על סיר מים רותחים עד שמתקבלת תערובת אחידה (מעט נוזלית וזה בסדר. ניתן להמתין מעט עד שתסמיך קצת) ולמרוח על העוגה.
-
08.
קצפת שוקולד חלב- יום קודם להרתיח שמנת ולשפוך אותה על שוקולד חלב קצוץ ששמנו בקערת זכוכית. לתת לשמנת לרכך את השוקולד כשתי דקות ואז לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לעטוף בניילון נצמד ולמחרת להקציף במיקסר לקלסת קצפת יציבה. לשים לב לא להקציף יותר מידי אחרת תתקבל חמאת שוקולד. לצפות את העוגה עם מחצית הכמות של הקצפת ועם החצי השני לזלף שושנות קצפת בעזרת שק זילוף ולעטר עם פירורי שוקולד/חטיפי שוקולד לפי טעמכם האישי.