עוגת שוקולד עם קפה ופקאנים
מתכון של דור משה לעוגה עם שילוב הטעמים המושלם: שוקולד, קפה ופקאנים. עוגת שוקולד מעולה שמכינים בלי מאמץ ומתאימה לכל אירוע

המרכיבים ל עוגה אחת:
- 200 גרם שוקולד מריר
- ½1 כפות קפה מגורען
- ⅓ כוס (85 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- ¼ 2 (315 גרם) כוסות קמח
- ¼ (35 גרם) כוס קקאו
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 180 גרם חמאה רכה
- ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
- 3 ביצים בגודל L
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
- כוס פקאנים קצוצים
- ⅔ כוס (170 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 20 גרם חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל־180 מעלות
-
02.
ממיסים במיקרוגל בקערה קטנה את השוקולד המריר, הקפה והשמנת. מניחים בצד לצינון.
-
03.
בקערה נוספת מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח.
-
04.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר במשך מספר דקות, עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בהדרגה: רק לאחר שהביצה נטמעה בתערובת מוסיפים את הביצה הבאה.
-
05.
כשמתקבלת תערובת אחידה ותפוחה, מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרטובים.
-
06.
מעבירים את מהירות המיקסר למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים כשליש מתערובת הקמח, לאחר שהוא נטמע מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים לערבב.
-
07.
מערבבים פנימה שליש נוסף מתערובת הקמח, מוסיפים את השוקולד המומס ומסיימים ביתרת הקמח. מפזרים את הפקאנים ומקפלים רק עד לאיחוד.
-
08.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 55-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפ' החדר.
טיימר מופעל
-
09.
ממיסים את השמנת, החמאה והשוקולד המריר לקרם חלק. מצננים מעט ומצפים את העוגה.
הידעת?
יש מעט קינוחים יותר מרגשים מעוגת שוקולד. אם זה במסיבת יומולדת, סוף סעודה חגיגית, או סתם חטיף לייט נייט במטבח, עוגת שוקולד תמיד באה בטוב. מחפשים מתכונים לעוגת שוקולד קלה ומרשימה? יש לכם מזל. קבלו מתכון של דור משה לעוגה עם שילוב הטעמים המושלם: שוקולד, קפה ופקאנים. עוגת שוקולד מעולה שמכינים בלי מאמץ ומתאימה לכל אירוע. לשדרוג, אחד הדברים הכי כיפיים הוא לקשט אותה גם בסוכריות צבעוניות וחטיפי שוקולד אהובים.