עוגת שוקולד טבעונית ליומולדת | השף הלבן

עוגת שוקולד טבעונית ליומולדת

בדיוק ככה עוגה יומולדת צריכה להיות – שוקולדית, רכה ועסיסית.
מתכון לעוגת שוקולד מנצחת!

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד טבעונית ליומולדת
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

  • 2 מיכלי מעדן סויה שוקו "ALTERNATIVE"
  • 1/2 כוס משקה שקדים או סויה "ALTERNATIVE"
  • 2 כפות חומץ
  • 2/3 כוס שמן
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס קקאו
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות קרם קוקוס או משקה שקדים או סויה
  • לעיטור: סוכריות צבעוניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

  • 02.

    טורפים בקערה מעדן, משקה, חומץ, שמן, סוכר ווניל לעיסה אחידה. מערבבים קקאו, קמח, אבקת אפיה, סודה ומלח בקערה נפרדת.

  • 03.

    מועכים גושי קקאו וקמח עד קבלת תערובת אחידה.

  • 04.

    מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.

  • 05.

    אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי או עם פירורים לחים. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 06.

    שמים שוקולד וקרם קוקוס או משקה שקדים/סויה בקערה וממיסים במיקרו, פעמיים שלוש - 45 שניות בכל פעם (מערבבים בין המסות) עד קבלת קרם חלק.

  • 07.

    מצפים את העוגה, בוזקים סוכריות צבעוניות ומגישים.

  • 08.

    נשמר עד 5 ימים - בקיץ במקרר, בחורף אפשר מחוץ למקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(1)