עוגת שוקולד טבעונית ליומולדת
בדיוק ככה עוגה יומולדת צריכה להיות – שוקולדית, רכה ועסיסית.
מתכון לעוגת שוקולד מנצחת!
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 2 מיכלי מעדן סויה שוקו "ALTERNATIVE"
- 1/2 כוס משקה שקדים או סויה "ALTERNATIVE"
- 2 כפות חומץ
- 2/3 כוס שמן
- 2/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס קקאו
- 3/4 1 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3/4 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- לציפוי:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 4 כפות קרם קוקוס או משקה שקדים או סויה
- לעיטור: סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
-
02.
טורפים בקערה מעדן, משקה, חומץ, שמן, סוכר ווניל לעיסה אחידה. מערבבים קקאו, קמח, אבקת אפיה, סודה ומלח בקערה נפרדת.
-
03.
מועכים גושי קקאו וקמח עד קבלת תערובת אחידה.
-
04.
מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
-
05.
אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי או עם פירורים לחים. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה.
טיימר מופעל
-
06.
שמים שוקולד וקרם קוקוס או משקה שקדים/סויה בקערה וממיסים במיקרו, פעמיים שלוש - 45 שניות בכל פעם (מערבבים בין המסות) עד קבלת קרם חלק.
-
07.
מצפים את העוגה, בוזקים סוכריות צבעוניות ומגישים.
-
08.
נשמר עד 5 ימים - בקיץ במקרר, בחורף אפשר מחוץ למקרר.
הכנת? כאן מדרגים