עוגת פאדג׳ שוקולד וקרם נוגט
עוגת שוקולד עשירה המורכבת מבסיס פאדג' נימוח ועליו שכבת מוס נוגט, עוגה נהדרת לכל אירוע חגיגי

המרכיבים ל 15-18 מנות/תבנית בקוטר 20:
- 90 גרם סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר
- 60 גרם חמאה
- 2 ביצים L
- 40 גרם אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות קמח תפוח אדמה (או קמח רגיל לא בפסח)
- 3 כפות שמן קנולה
- 150 מ"ל שמנת מתוקה ( 2/3 כוס פחות כף)
- 150 גרם שוקולד חלב קצוץ
- 70 גרם קרם נוגט
- מיכל שמנת מתוקה
- שבבי שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הפאדג': לחמם תנור ל-160 מעלות.
-
02.
להמיס את השוקולד המריר, חמאה וחצי מכמות הסוכר במיקרו (בפולסים של 30 שניות כדי שהשוקולד לא יישרף, יש לערבב בין לבין).
-
03.
במקביל להקציף את הביצים יחד עם שאר הסוכר. לצנן את תערובת השוקולד ולקפל לקצף הביצים עד קבלת תערובת אחידה.
-
04.
להוסיף את האגוזים הטחונים, הקמח והשמן ולקפל רק להטמעת החומרים היבשים (להמנע מעירבוב יתר).
-
05.
לאפות למשך 20 דקות. הפאדג' מוכן כאשר השכבה העליונה מתחילה להיסדק אך בפנים הוא עדיין רך. יש לצנן את העוגה.
טיימר מופעל
-
06.
הכנת מוס נוגט: להמיס במיקרו 150 מ"ל שמנת, שוקולד חלב ונוגט (בפולסים של 30 שניות כדי שהשוקולד לא יישרף, יש לערבב בין לבין). לצנן את התערובת.
-
07.
להקציף מיכל שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
-
08.
כשתערובת הנוגט בטמפרטורת החדר מקפלים אותה לתוך הקצפת לקבלת תערובת אחידה.
-
09.
ליצוק את מוס הנוגט מעל הפאדג' וליישר.
-
10.
בשלב זה ניתן לפזר מעל שבבי שוקולד לקישוט. להכניס לקירור של לפחות 4 שעות.