עוגת היער השחור ללא גלוטן
העוגה החגיגית מותאמת לפסח ונטולת גלוטן
המרכיבים ל12 מנות:
- 125 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק
- 1 כף קורנפלור/קמח תפוחי אדמה
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 4 כפות ליקר דובדבנים
- 3 ביצים, מופרדות
- ½ כוס סוכר
- 300 גרם פטל שחור קפוא "סנפרוסט"
- 3 כפות סוכר
- 6 כפות ליקר דובדבנים
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 3 שקיקים סוכר וניל
- 1 כפית סוכר
- 2 גביעים 2 גביעים (2x123 גרם) יולו שוקולד לבן
- 3 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל
- 4 כפות שוקולד מגורר לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מנפים את השקדים עם קמח תפוחי האדמה ועם אבקת האפייה לתוך קערה.
-
02.
שמים שוקולד קצוץ, חמאה וליקר בסיר בינוני או בקערה גדולה חסינת חום. מניחים את הסיר מעל להבה נמוכה מאוד (או את הקערה מעל סיר מלא עד חציו במים רותחים). מניחים לשוקולד ולחמאה להתמוסס. בוחשים לתערובת חלקה לגמרי ומסירים ממקור החום.
-
03.
בקערה קטנה מקציפים את החלמונים עם ¼ כוס סוכר לקציפה סמיכה מאוד ותפוחה מאוד. מקפלים את קציפת החלמונים לתוך תערובת השוקולד יחד עם תערובת השקדים.
-
04.
רוחצים היטב את המקצפים. בקערה נקייה מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים ¼ כוס סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק. מוסיפים חצי מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומבליעים בתנועות קיפול. מבליעים פנימה את הקצף הנותר. מעבירים את התבליל לתבנית המוכנה ואופים בשליש התחתון של התנור במשך 30-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את הפטל השחור למלית. בוחרים 12 גרגרי פטל יפים שישמשו לעיטור ושומרים במקפיא. בסיר קטן שמים סוכר ו־4 כפות ליקר ובוחשים מעל להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס. מרתיחים במשך 3 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מוסיפים את גרגרי הפטל הנותרים ומביאים שוב לרתיחה - בלי לבחוש, כדי לא למעוך את הפטל. מסירים מהאש ומצננים. בוחשים פנימה את 2 כפות הליקר הנותרות.
טיימר מופעל
-
06.
משחררים את מסגרת התבנית והופכים את העוגה על מגש. מסירים את הנייר והופכים שוב על צלחת הגשה. מהדקים רינג מתכוונן (או את מסגרת התבנית הרחוצה) סביב העוגה. מנקבים את העוגה בקיסם דק, מברישים אותה ב־5-4 כפות מסירופ הפטל, ומסדרים עליה את גרגרי הפטל שהושרו בסירופ. משהים כשעה לספיגה.
-
07.
מקציפים ¼1 כוסות שמנת עם שקיק סוכר וניל וכפית סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את היולו בהדרגה, תוך הקצפה. מוסיפים 2 כפות אבקת פודינג, ומקציפים לקרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה ומיישרים את פניו. מכסים את העוגה ומקררים במשך לילה.
-
08.
מריצים להב סכין בין שולי העוגה לדופנות הרינג (או המסגרת). מסירים את הרינג. מקציפים את השמנת הנותרת עם 2 שקיקים סוכר וניל לקצפת רכה. מוסיפים כף אבקת פודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מצפים את דופנות העוגה בקצפת, ומזלפים 12 כוכבי קצפת על קצפת היולו. מעטרים את הדפנות ואת פני העוגה בשוקולד מגורר. מכסים שוב בפעמון העוגה, ושומרים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מניחים גרגר פטל על כל כוכב קצפת.