שכבות גבינה ולימון
גרסה נפלאה וחגיגית לעוגת הלימון המסורתית והפעם בכוסות אישיות

המרכיבים ל 9:
- 6 כפות (45 גרם) אבקת סוכר
 - 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
 
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ לימון סחוט
 - קליפה מגוררת מ-2 לימונים
 - 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
 - 5 חלמונים בגודל M
 - 1 כוס (200 גרם) סוכר
 - 2 כפות גדושות קורנפלור
 
- 1/2 כוס + 1 כף (75 גרם) פיסטוקים
 - 1/2 כוס (75 גרם) קמח
 - 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
 - 75 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
 
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
 - 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 2 כפות מיץ לימון טרי
 - קליפה מגוררת מ-1 לימון
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
קרם לימון:
 - 
								02.
								
מניחים את כל חומרי הקרם בסיר בינוני, טורפים היטב.
 - 
								03.
								
מחממים את הסיר על אש קטנה ומבשלים את התערובת במשך 5-10 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה, מניחים עליה ניילון נצמד ומניחים בקירור למשך לפחות 6 שעות.
 - 
								05.
								
קראמבל פיסטוק:
 - 
								06.
								
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
 - 
								07.
								
שמים את הפיסטוקים במעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים.
 - 
								08.
								
מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים לפירורים אחידים.
 - 
								09.
								
מפזרים את התערובת בשכבה אחידה על נייר האפייה ואופים כ-8-10 דקות עד שהקראמבל מתחיל להזהיב קלות.
טיימר מופעל
 - 
								10.
								
מצננים ומפוררים, מעבירים לקופסא אטומה עד השימוש.
 - 
								11.
								
קרם גבינה:
 - 
								12.
								
טורפים היטב את הגבינות, מיץ לימון, גרידת לימון, 5 כפות אבקת סוכר ותמצית וניל.
 - 
								13.
								
בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה.
 - 
								14.
								
מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינה בשלושה חלקים ומקפלים לתערובת אחידה.
 - 
								15.
								
הרכבה:
 - 
								16.
								
בכוסות קטנות מניחים 2 כפות קראמבל בתחתית, 2 כפות קרם לימון, 3 כפות קרם גבינה, כף גדושה של קרם לימון וכפית קראמבל.
 - 
								17.
								
שומרים בקירור עד ההגשה.
 
									


