שכבות גבינה ולימון בכוסות אישיות | השף הלבן

שכבות גבינה ולימון

גרסה נפלאה וחגיגית לעוגת הלימון המסורתית והפעם בכוסות אישיות

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שכבות גבינה וקרם לימון בכוסות אישיות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 9:

  • 6 כפות (45 גרם) אבקת סוכר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
לקרם לימון פטנט:
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ לימון סחוט
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
  • 5 חלמונים בגודל M
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
לקראמבל פיסטוק:
  • 1/2 כוס + 1 כף (75 גרם) פיסטוקים
  • 1/2 כוס (75 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 75 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
לקרם גבינה:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    קרם לימון:

  • 02.

    מניחים את כל חומרי הקרם בסיר בינוני, טורפים היטב.

  • 03.

    מחממים את הסיר על אש קטנה ומבשלים את התערובת במשך 5-10 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד להסמכה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה, מניחים עליה ניילון נצמד ומניחים בקירור למשך לפחות 6 שעות.

  • 05.

    קראמבל פיסטוק:

  • 06.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 07.

    שמים את הפיסטוקים במעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים.

  • 08.

    מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים לפירורים אחידים.

  • 09.

    מפזרים את התערובת בשכבה אחידה על נייר האפייה ואופים כ-8-10 דקות עד שהקראמבל מתחיל להזהיב קלות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 10.

    מצננים ומפוררים, מעבירים לקופסא אטומה עד השימוש.

  • 11.

    קרם גבינה:

  • 12.

    טורפים היטב את הגבינות, מיץ לימון, גרידת לימון, 5 כפות אבקת סוכר ותמצית וניל.

  • 13.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה.

  • 14.

    מוסיפים את הקצפת לקערת הגבינה בשלושה חלקים ומקפלים לתערובת אחידה.

  • 15.

    הרכבה:

  • 16.

    בכוסות קטנות מניחים 2 כפות קראמבל בתחתית, 2 כפות קרם לימון, 3 כפות קרם גבינה, כף גדושה של קרם לימון וכפית קראמבל.

  • 17.

    שומרים בקירור עד ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.