קרמבל תפוחים ו״גבינה״ טבעוני
הקינוח הטבעוני הנהדר של שקמה יעקבי לחג השבועות: קרמבל תפוחים ו"גבינה" שלא נופל מעוגות הגבינה החלביות. מתכון מצוין שמתאים גם לאורך כל השנה.

המרכיבים ל 8:
- 1 ו-1/2 כוסות פחות 1 כף (200 גרם) קמח
- 1 ו-2/3 כוסות (165 גרם) שקדים טחונים
- 1 כף גדושה (16 גרם) סוכר חום
- 1/2 כוס בתוספת 2 כפות (120 גרם) שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס (80 מ"ל) משקה סויה תנובה Alternative
- 3 כפות שיבולת שועל
- 2 כוסות (200 גרם) קשיו
- 2 גביעים (500 גרם) ממרח סויה תנובה Alternative בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות (40 גרם) קמח
- גרידת קליפת לימון מחצי לימון
- 1/3 כוס (70 גרם) שמן קוקוס
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 תפוחים אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפות גדושות (35 גרם) סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 3 כפות (40 מ"ל) מים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס מחומם לסף רתיחה
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: מחממים תנור ל-170 מעלות. שמים בקערה קמח, שקדים וסוכר ומערבבים. מוסיפים שמן קוקוס, וניל ומשקה סויה, מערבבים ולשים בידיים לבצק אחיד. מפרישים 1 כוס מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר. מעבירים את הבצק הנותר לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. אופים כ-20 דקות עד שהבצק נראה יבש ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מלית ה"גבינה": שמים את מרכיבי מלית ה"גבינה" במעבד מזון ומעבדים לקרם חלק. מורחים על הבצק ואופים כ-30 דקות עד שהמלית מתייצבת. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מלית התפוחים: מערבבים את מרכיבי מלית התפוחים ומפזרים על מלית ה"גבינה".
-
04.
מפוררים את הבצק שהשארנו עם הידיים, מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים. מפזרים מעל לשכבת התפוחים ואופים כ-20 דקות עד שהקרמבל זהוב. מצננים כ-10 דקות ומעבירים למקרר ל-12 שעות.
טיימר מופעל
-
05.
הקרמל: מחממים מים וסוכר בסיר תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. ממשיכים לחמם ללא ערבוב על להבה בינונית 8-12 דקות עד שצבע הסוכר נעשה חום-ענברי. מוסיפים לקרמל בהדרגה את קרם הקוקוס החם תוך כדי ערבוב. מבשלים על להבה נמוכה עוד 2 דקות עד שהקרם חלק, מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש. לפני ההגשה יוצקים רוטב קרמל בנדיבות על העוגה הקרה ומגישים.
טיימר מופעל