קרמבל תפוחים ו״גבינה״ – טבעוני ומיוחד לשבועות | השף הלבן

קרמבל תפוחים ו״גבינה״ טבעוני

הקינוח הטבעוני הנהדר של שקמה יעקבי לחג השבועות: קרמבל תפוחים ו"גבינה" שלא נופל מעוגות הגבינה החלביות. מתכון מצוין שמתאים גם לאורך כל השנה.

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קרמבל תפוחים ו״גבינה״ טבעוני
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8:

לבצק ולקרמבל:
  • 1 ו-1/2 כוסות פחות 1 כף (200 גרם) קמח
  • 1 ו-2/3 כוסות (165 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כף גדושה (16 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס בתוספת 2 כפות (120 גרם) שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) משקה סויה תנובה Alternative
  • 3 כפות שיבולת שועל
למלית ה״גבינה״:
  • 2 כוסות (200 גרם) קשיו
  • 2 גביעים (500 גרם) ממרח סויה תנובה Alternative בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות (40 גרם) קמח
  • גרידת קליפת לימון מחצי לימון
  • 1/3 כוס (70 גרם) שמן קוקוס
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
למלית התפוחים:
  • 3 תפוחים אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות גדושות (35 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
לקרמל:
  • 3 כפות (40 מ"ל) מים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס מחומם לסף רתיחה
גודל תבנית: תבנית בגודל 22-24 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: מחממים  תנור ל-170 מעלות. שמים בקערה קמח, שקדים וסוכר ומערבבים. מוסיפים שמן קוקוס, וניל ומשקה סויה, מערבבים ולשים בידיים לבצק אחיד. מפרישים 1 כוס מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר. מעבירים את הבצק הנותר לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. אופים כ-20 דקות עד שהבצק נראה יבש ומצננים. 

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מלית ה"גבינה": שמים את מרכיבי מלית ה"גבינה" במעבד מזון ומעבדים לקרם חלק. מורחים על הבצק ואופים כ-30 דקות עד שהמלית מתייצבת. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מלית התפוחים: מערבבים את מרכיבי מלית התפוחים ומפזרים על מלית ה"גבינה".

  • 04.

    מפוררים את הבצק שהשארנו עם הידיים, מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים. מפזרים מעל לשכבת התפוחים ואופים כ-20 דקות עד שהקרמבל זהוב. מצננים כ-10 דקות ומעבירים למקרר ל-12 שעות.  

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    הקרמל: מחממים מים וסוכר בסיר תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. ממשיכים לחמם ללא ערבוב על להבה בינונית 8-12 דקות עד שצבע הסוכר נעשה חום-ענברי. מוסיפים לקרמל בהדרגה את קרם הקוקוס החם תוך כדי ערבוב. מבשלים על להבה נמוכה עוד 2 דקות עד שהקרם חלק, מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר עד לשימוש. לפני ההגשה יוצקים רוטב קרמל בנדיבות על העוגה הקרה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.