מתכון פאי פקאן כשר לפסח | השף הלבן

פאי פקאן כשר לפסח

פאי עם קמח ללא גלוטן. מתאים כקינוח לחג הפסח

מאת: תמר כהן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי פקאן כשר לפסח

המרכיבים ל 12 מנות:

לקלתית:
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן (קמח קונדיטור)
למילוי:
  • 200 גרם פקאנים
  • 1/2 חבילת ריבת חלב או 5 כפות ריבת חלב ביתית
  • 50 גרם חמאה
  • חצי חבילת שמנת מתוקה השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקלתית:

  • 02.

    מערבבים את כל החומרים ביחד ושמים במקרר למשך שעה, לא ללוש יותר מדי.

  • 03.

    אחרי כשעה מוציאים מהמקרר, מרדדים ומיישרים על תבנית פאי.

  • 04.

    אופים כ- 10 דקות. מומלץ לפני האפיה לעשות חורים עם מזלג בבצק, ולהניח ניר אלומיניום על הבצק, ועליו גרגירי פול או שעועית שימנעו את עליית הבצק. לפאי: 

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    קוצצים את הפקאנים קלות.

  • 06.

    ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את ריבת החלב וממתינים להמסה. 

  • 07.

    מוסיפים את השמנת, מוסיפים את הפקאנים. מבשלים ביחד כ 10 דקות, ושופכים את התערובת על הפאי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    אופים כ-15 דקות בחום של 170, או עד שהפאי נראה יפה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    מניחים לפאי להתקרר. מומלץ להגיש עם גלידת וניל

הכנת? כאן מדרגים
(372)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.