פאי ג'לי, פירות וקצפת | השף הלבן

פאי ג'לי, פירות וקצפת

פאי ללא אפייה: קלתית פירורי ביסקוויט ושוקולד לבן, מלית פירות בג'לי – כאן ערבבתי קוביות מנגו, שזיפים כתומים ושזיפים אדומים – וציפוי קצפת מתוקה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי ג'לי, פירות וקצפת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10:

  • 100 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 200 גרם פירורי ביסקוויט
  • 1 מנגו בינוני קלוף וקצוץ לקוביות של 8-7 מ"מ
  • 3 שזיפים כתומים בינוניים מגולענים קצוצים לקוביות של 8-7 מ"מ
  • 3 שזיפים אדומים גדולים מגולענים קצוצים לקוביות של 8-7 מ"מ
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 חפיסה ג'לי אינסטנט בטעם משמש
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
  • 1 שקיק סוכר וניל
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממסים את החמאה בסיר קטן מעל להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את השוקולד, וטורפים עד שהוא נמס. יוצקים את התערובת על פירורי הביסקוויט ומערבבים היטב. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מכניסים למקפיא ל־30 דקות או למקרר לשעה־שעתיים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    בינתיים קוצצים את הפירות, ומקפיצים אותם במיץ הלימון כדי למנוע השחרה. מוציאים את קלתית הפירורים הקרה ומפזרים את הפירות על תחתיתה. מכינים את הג'לי לפי ההוראות על גבי האריזה (מוסיפים לאבקה 400 מ"ל מים רותחים ומערבבים עד להמסה מלאה). יוצקים את הג'לי על הפירות. מקררים עד לקרישה מלאה. מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות.

  • 03.

    מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה, ומורחים או מזלפים על שכבת הג'לי. אפשר לגוון את סוג הפירות (אפרסקים, ענבים, קיווי, בננות, קובו, פירות יער) ואת טעם הג'לי - חשוב לבחור בפירות רכים ורצוי להתאים את טעם הג'לי ואת צבעו לפירות הנבחרים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)