מתכון עוגת תפוחים ומרציפן | השף הלבן

עוגת תפוחים ומרציפן

שילוב של תפוחים עם נגיעות מרציפן מתוקות

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תפוחים ומרציפן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ
המרכיבים ל6-8מנות תבנית בקוטר 20-24 ס"מ:
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 3 תפוחי עץ ירוקים חמצמצים, מקולפים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות גדולות
  • 100 גרם מרציפן, קצוץ לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 0.125 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
  • 2 ביצים, טרופות
  • אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20/24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים את קוביות התפוחים והמרציפן ומערבבים היטב לכיסוי.

  • 04.

    בקערית נפרדת מניחים את החמאה המומסת, תמצית שקדים (אם משתמשים) והביצים הטרופות ומערבבים היטב, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 05.

    יוצקים את הבלילה לתערובת התפוחים והקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה , לא יותר. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

  • 06.

    אופים בתנור עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר מעט בתבנית לפני שמחלצים ומעבירים לרשת, לצינון מלא.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 07.

    לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(92)