עוגת תפוז בציפוי טופי קרמל | השף הלבן

עוגת תפוז בציפוי טופי קרמל

כזאת טעימה עדין לא טעמתם! אל תוותרו על ציפוי הקרמל המשודרג

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
צילום: שני בריל עיצוב: מאיה ליבנת הרוש

המרכיבים ל8:

  • 100 גרם חמאת תנובה
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • ½ 1 כוסות קמח
  • ¼ כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • קמצוץ מלח
  • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 גביע אשל תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל
לציפוי קרמל:
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 5 כפות חלב תנובה
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
גודל תבנית: תבנית מלבנית 23x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומשמנים במעט חמאה.

  • 02.

    מניחים בקערה את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    סוחטים מיץ תפוזים ומניחים בקערה. מוסיפים גביע אשל ותמצית וניל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מניחים בקערה של מיקסר את החמאה ו- ¾ כוס סוכר ומערבלים כ-5 דקות, עד לקרם חלק, אוורירי ובהיר. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבול, אחת אחרי השניה. מוסיפים את קליפת התפוז.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים את תערובות הקמח והנוזלים לבלילה לסירוגין ותוך כדי ערבול, כשמתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח. מעבירים לתבנית ובעזרת מרית משטחים את פני העוגה.

  • 06.

    אופים בתנור עד להזהבה, 45-60 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לצינון על גבי רשת.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 07.

    כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את ציפוי הקרמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן מעל להבה בינונית. מוסיפים את הסוכר החום וממיסים תוך כדי ערבוב לסירוגין. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מערבבים כדקה לפני שמסירים מהכיריים. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים היטב לציפוי חלק. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים לו להתקרר ולהתקשות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)