עוגת שמנת ושוקולד
הכנה מהירה, עוגה עשירה ומהודרת. מה רע?
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
- 500 מ"ל קצפת צימחית
- 4 ביצים
- 400 גרם סוכר
- 400 גרם קמח תופח
- 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 1 כף אבקת קפה נמס
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
במיקסר מקציפים קצפת צמחית מסדרת השף הלבן עם ביצים שלמות וסוכר כ-5 דקות, עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים בעדינות את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת לשניים.
-
04.
ממיסים את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל ומוסיפים אליו את הקפה. מוסיפים אותו בזהירות למחצית אחת של תערובת העוגה הבהירה.
-
05.
יוצקים את 2 הבלילות לסירוגין לתבנית ובעזרת שיפוד עץ או סכין קהה יוצרים דוגמת שייש.
-
06.
אופים את העוגה כ- 45-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים היטב ומאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים