עוגת רוגעלך במילוי כנען וריבת חלב
עוגת השמרים המפורסמת של קורין בגרסת שבועות: במקום צורת הבורג הקלאסית, מכינים רוגלך במילוי גבינת כנען וריבת חלב, מצופפים בתבנית עגולה ואופים
המרכיבים ל2 עוגות:
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת של פעם 27% תנובה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוסות מים
- 3 ביצים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית תמצית וניל
- 500 גרם ריבת חלב
- 1 חלמון ביצה טרוף עם כף חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר קטן מחממים מים וסוכר עד המסת הסוכר, תוך כדי בחישה. מסירים מהאש ומוסיפים חמאה, מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
-
02.
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, ביצים, גביע שמנת חמוצה 15% ואת תכולת הסיר של החמאה, המים והסוכר. לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או למשך הלילה במקרר.
טיימר מופעל
-
03.
למלית: מערבבים בקערית את גבינת הכנען עם שמנת של פעם ותמצית וניל.
-
04.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעלה עגול ודק ככל שניתן.
-
05.
מורחים על כל עלה מלית גבינה, ומעליה מורחים ריבת חלב.
-
06.
בעזרת גלגלת פיצה מחלקים כל עיגול ל-8 משולשים, מגלגלים כל משולש לרוגלך קטן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
07.
מברישים את העוגה בחלמון טרוף ומתפיחים כ-25 דקות בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
08.
במקביל, מחממים את מרכיבי הסירופ בסיר על אש קטנה למשך 10 דקות עד לצמצום.
טיימר מופעל
-
09.
אופים את העוגה בתנור כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
10.
לאחר האפייה, מברישים את העוגות בסירופ הסוכר בעודן חמות.