עוגת קמח תירס עם חמאה וגבינות עשירה נהדרת
זוהי עוגת קמח תירס עם חמאה וגבינות, בשם מלאי רומני, נהדרת לחורף ומנחמת

המרכיבים ל תבנית חד פעמית 30X20 ס"מ 15 מנות:
- 2 כוסות קמח תירס לא אינסטנט
- 1 כוס קמח רגיל
- 100 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם שמן
- 1 גביע יוגורט טבעי
- 2 גביעי שמנת חמוצה באחוזים שאתם מעדיפים
- 2 ביצים שלמות
- 1 כוס סוכר
- 1 אבקת אפייה
- 2 גביעי גבינה לבנה סה"כ 500 גרם
- 1 ביצה
- 1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר ונילין
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מילית הגבינה.
-
02.
אופן הכנת הבלילה:שמים בקערה את ה-שמן. סוכר. יוגורט שמנת חמוצה. ביצים. ונילין. אבקת אפיה.
-
03.
מערבבים ומוסיפים את החמאה הנמסה ומערבבים.
-
04.
לבסוף מוספים את קמח התירס והקמח הלבן ומערבבים.
-
05.
אופן הרכבת העוגה: שופכיםחצי בלילה לתבנית. מיישרים ושפוכים מעל בזהירות את מלית הגבינה ומיישרים בעדינות.
-
06.
עכשיו מכסים בבלילת העיסה שנשארה בזהירות לכסות עד כמה שניתן את כל הגבינה.
-
07.
אופים בחום בינוני 160 מעלות 40-50 דקות למאפה זהוב יפה. אך להזהר לא לייבש אות המאפה.
טיימר מופעל
-
08.
לחכות 10 דקות אחרי האפייה.ניתן גם לאכול קר או מחומם קלות במיקרוגל.
טיימר מופעל