עוגת טחינה משובצת שוקולד | השף הלבן

עוגת טחינה משובצת שוקולד

עוגה רכה וטעימה שמתלווה יפה לקפה. כשל"פ לאוכלי קטניות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
עוגת טחינה משובצת שוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות (30 מ"ל) טחינה גולמית (עדיף מלאה)ד
  • 2 ביצים טרופות
  • 100 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • ¾ כוס קמח מצה
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ½ כוס + 1 כף (140 מ"ל) מיץ תפוזים (טרי או מתרכיז קפוא)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 60 גרם שוקולד מריר מומס
גודל תבנית: עוגה מוארכת 30x10 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 בתכנית טורבו).

  • 02.

    מערבלים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הטחינה ומערבלים היטב. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך ערבול. מוסיפים שקדים, קמח מצה, אבקת אפייה, מלח, מיץ תפוזים ומיץ לימון ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.

  • 03.

    מערבבים 4 כפות מתערובת העוגה לתוך השוקולד המומס. יוצקים חצי מתערובת העוגה הנותרת לתבנית ומפזרים עליה חצי מכמות תערובת השוקולד בגושים קטנים (כחצי כפית). מכסים בתערובת העוגה הנותרת ומפזרים את שארית תערובת השוקולד. מערבבים קצת את שתי התערובת בלהב סכין.

  • 04.

    אופים במשך 45-40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)