עוגת דלעת ותפוחים
הדלעת, התפוח והאגוזים הופכים את העוגה הזו מסתם "משהו מתוק ליד הקפה" לפינוק בעל ערך תזונתי

המרכיבים ל 16:
- 3 כוסות (375 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון טחון
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
- ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 1 כוס (250 מ"ל) שמן (אני מעדיפה חמניות או תירס)
- 3 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כפית גדושה קליפת תפוז מגוררת
- 200 גרם (½1 כוסות מהודקות) דלעת מגוררת
- 1 תפוח "גרני סמית" גדול, קלוף וקצוץ לקוביות של ½ ס"מ
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- 150 גרם אבקת סוכר מנופה
- 3 כפות שמנת חמוצה "של פעם" 27% שומן
- ½ כפית קליפת תפוז מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 בתוכנית טורבו). משמנים היטב ומקמחים תבנית ארובה עמוקה בקוטר 24-22 ס"מ. מנערים את עודפי הקמח.
-
02.
מנפים יחד לקערה קמח, סודה לשתייה, מלח, אבקת אפייה, קינמון ואגוז מוסקט. בקערה שנייה מערבלים יחד (עדיף במיקסר, אפשר במטרף ידני) סוכר, שמן, ביצים, תמצית וניל וקליפת תפוז - ערבול קצר ככל האפשר, רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים. מוסיפים דלעת, תפוח ואגוזים, ומערבבים בכף גדולה או במרית עד שהם מפוזרים בתערובת באופן אחיד.
-
03.
מעבירים את התערובת לתבנית המקומחת. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 70-60 דקות, עד ששפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית במשך 30 דקות לפני שמחלצים אותה מהתבנית ומעבירים לרשת להשלמת הצינון.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את הזיגוג. מנפים את אבקת הסוכר לקערה, מוסיפים שמנת וקליפת תפוז וטורפים לתערובת חלקה - סמיכה מספיק למריחה ודלילה מספיק לנזילה על הדפנות (אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט שמנת). מורחים את הזיגוג על העוגה ומשהים עד שיתייבש מעט.לגרסה פרווה: מוותרים על זיגוג השמנת, או מכינים זיגוג מאבקת סוכר ומעט מיץ תפוזים.