עוגת בננות, שוקולד וקצפת | השף הלבן

עוגת בננות, שוקולד וקצפת

עוגת קרם עשירה ונהדרת – שתי שכבות של עוגת בננות קלת־הכנה ממולאות ומצופות בממרח קקאו ואגוזי לוז ובקרם קצפת וריבת חלב.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת בננות, שוקולד וקצפת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10:

  • 50 גרם שוקולד מריר (רצוי 60%) שבור לקוביות
  • 2 בננות גדולות בשלות מאוד
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ½ כף (6 גרם) אבקת אפייה
  • קורט נדיב של מלח
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
למלית ולציפוי:
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 4 כפות ריבת חלב
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג בטעם וניל (לייצוב)
  • כ־300 גרם (קצת פחות מצנצנת קטנה) ממרח קקאו ואגוזי לוז
  • לעיטור: כף ריבת חלב מרוככת ופירורי שוקולד
גודל תבנית: 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ (תבניות רדודות לעוגות סנדוויץ' או רגילות), ומרפדים את תחתיתן בעיגול של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות) בתוכנית טורבו.

  • 02.

    מרסקים את השוקולד במעבד המזון לפירורים עדינים. מעבירים את הפירורים לקערית. מוסיפים למכל של מעבד המזון בננות חתוכות לשניים־שלושה קטעים, חמאה, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל. מערבלים לתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, קמח, אבקת אפייה, מלח ושמנת, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המרוסק ומערבבים בלהב סכין כדי לפזר את פירורי השוקולד בתערובת העוגה באופן לא אחיד.

  • 03.

    מחלקים את תערובת העוגה בין התבניות. אופים תבנית אחת במדף השני ותבנית אחת במדף הרביעי של התנור – אחרי 12 דקות מחליפים מקומות ומסובבים את התבניות כדי להבטיח אפייה אחידה, ואופים במשך 8-5 דקות נוספות, עד שמרכז העוגות קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 04.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם 4 כפות ריבת חלב לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הפודינג לקראת סוף ההקצפה. מחלצים את העוגות מהתבניות ומסירים את הנייר מתחתיתן. מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה ועוגה שנייה על מגש שטוח. מורחים את פני העוגות בממרח הקקאו והאגוזים. מורחים חצי מכמות הקצפת על העוגה שבצלחת ההגשה. מכסים בעוגה השנייה ומהדקים קלות. מורחים את הקצפת הנותרת על העוגה העליונה, ומסלסלים מעט בגב כפית. מעטרים בזילופי ריבת חלב (אם היא סמיכה מדי לזילוף, מחממים אותה במיקרוגל במשך 10 שניות) ובפירורי שוקולד. מחפשים מתכון לעוד עוגה מרשימה וקלה להכנה? לחצו כאן

הכנת? כאן מדרגים
(1)