עוגת בטטה-תפוז עם ציפוי תפוזים בסירופ | השף הלבן

עוגת בטטה-תפוז עם ציפוי תפוזים בסירופ

עוגה רכה ומלאת טעמים חמים שאף אחד לא יאמין שמסתתרת בה בטטה. חוץ ממתיקות מעודנת הבטטה מעניקה לעוגה רכות ועסיסיות.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת בטטה-תפוז עם ציפוי תפוזים בסירופ
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

  • 1 בטטה בינונית
  • 100 גרם חמאה תנובה, בטמפרטורת החדר
  • ‭2/3‬ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • קליפה מגוררת ‭1-מ‬ תפוז
  • ‭1/2‬ גביע שמנת חמוצה תנובה
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח תופח
  • ‭1/2‬ כפית מלח
לציפוי:
  • 1 תפוז נקי, חצוי
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הבטטה על קליפתה עד שהיא רכה‬. קולפים ומועכים במזלג. מודדים 1 כוס מחית (אם נותרה מחית מצרפים למרק או לחביתה). מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    שמים בקערה את החמאה והסוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, קליפת התפוז והשמנת החמוצה וטורפים. מוסיפים את כוס מחית הבטטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. בוזקים על דפנות העוגה אבקת סוכר.

  • 04.

    פורסים חצי תפוז לפרוסות דקות וחותכים את הפרוסות לרבעים. שמים בסיר עם המים והסוכר וסוחטים לסיר את מחצית התפוז השניה. מבשלים כ 7-8 דקת עד שהרוטב הצטמצם הסמיך מעט והתפוז רך. מניחים תפוזים וסירופ על העוגה המצוננת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.