טארט פירות שלא ישאיר אף אחד אדיש | השף הלבן

טארט פירות עם קרם פטיסייר-מסקרפונה

רוצים להרשים את האורחים? בואו להכין את המתכון של רון יוחננוב לטארט פירות יפהפה עם קרם פטיסייר מסקרפונה שכולם ירצו לצלם לאינסטגרם

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה עם שמנת ותותים
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 1:

לבצק פריך:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 גרם קמח
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס חלב תנובה
לקרם פטיסייר-מסקרפונה:
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 30 גרם חמאה קרה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 מיכל (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 100 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
  • תותים טריים חתוכים
  • פרחים אכילים (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק הפריך: במיקסר או מעבד מזון מעבדים את הסוכר, החמאה, החלב והמלח עד השתלבות מלאה.

  • 02.

    מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד לקבלת בצק אחיד - תהליך של כמה שניות. לא לעבד יותר מידי.

  • 03.

    עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.

  • 04.

    מוציאים את הבצק, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד לעלה בעובי אחיד ככל האפשר (תיעזרו בקמח אם צריך).

  • 05.

    מניחים את הבצק בתבנית, מרפדים את תבנית הטארט ונפטרים מהשוליים. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

  • 06.

    מניחים על הבצק נייר אפייה ומניחים עליו משקולות אפייה או קטניות. אופים 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מסירים את המשקולות ואופים עוד 10-8 דקות, עד שהקלתית מזהיבה. 

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 08.

    לקרם פטיסייר-מסקרפונה: יוצקים כוס חלב לקלחת או סיר בינוני ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית - שימו לב לא להגיע לרתיחה רק חימום קל. מוסיפים כפית של תמצית וניל וחצי כוס סוכר ומערבבים

  • 09.

    בקערית נפרדת מרבבים את החלמונים עם הקורנפלור, מוסיפים כף של חלב קר וטורפים היטב למשחה חלקה ואחידה.

  • 10.

    את המשחה מוזגים לאט את החלב החם, וטורפים היטב עד להטמעה של התערובת.

  • 11.

    מביאים לרתיחה קלה (עד הבועה הראשונה) ומיד מורדים מהאש

  • 12.

    מוסיפים את החמאה, ממשיכים לטרוף בעזרת מטרפה כמה דקות שהתערובת תתקרר מעט והמרקם סמיך.

  • 13.

    עוטפים את הקרם בניילון נצמד, צמוד לקרם עצמו כדי שלא יווצר עליו קרום, ומעבירים למקרר להתייצבות לכמה שעות.

  • 14.

    מעבירים את קרם הפטיסייר המוכן והמקורר למיקסר עם וו גיטרה, מעבדים מעט את הקרם ופותחים אותו.

  • 15.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה מוסיפים שמנת להקצפה ומסקרפונה, ומקציפים היטב את הקצפת.

  • 16.

    מקפלים את הקצפת לתוך קערת הקרם פטיסייר, בעדינות בעזרת לקקן, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד

  • 17.

    להרכבת הטארט: ממלאים את הקלתית האפויה בקרם פטיסייר בצורת ספירלה או בעזרת כף.

  • 18.

    מקשטים את הטארט בתותים טריים.

  • 19.

    שומרים בקירור עד להגשה.

  • 20.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.