מתכון טארט טאטן אישי עם רוטב וניל | השף הלבן

טארט טאטן אישי עם רוטב וניל

קינוח קלאסי במטבח הצרפתי, עוגה אישית עשויה בצק פריך ותפוחי עץ במעטה רוטב וניל חם

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
טארט טאטן אישי עם רוטב וניל

המרכיבים ל 12 יחידות בתבנית מאפינס:

  • כ-1 ק"ג תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
  • 2 כפות דבש
  • 50 גרם מחמאה
לבצק:
  • 100 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל בינוני
  • אחת וחצי כוסות (180 גרם) קמח
  • 1 חלמון
  • 1 כפית סירופ תירס או דבש
  • 50 גרם אבקת סוכר
לרוטב:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת צמחית מסדרת השף הלבן
  • 5 חלמונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעתיים לפחות לפני השימוש.

  • 02.

    במחבת גדולה מחממים את הסוכר עד שמתחיל להיווצר קרמל בצדדים. מוסיפים מחמאה, דבש ותפוחים. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10-15 דקות או עד שהתפוחים מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). מניחים בכל שקע בתבנית נייר אפייה עגול המתאים לגודל השקע. ממלאים בקוביות התפוחים ומהדקים. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר המתאים לשקע המאפינס ומכסים את התפוחים בבצק. אופים 20 דקות או עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    לקרם וניל: בסיר קטן מחממים את השמנת הצמחית עד לרתיחה. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים וסוכר כשתי דקות עד שהחלמונים מבהירים מעט. יוצקים מעל החלמונים את השמנת הצמחית, מערבבים היטב ומחזירים לסיר. על להבה בינונית מחממים מחדש ובעזרת כף עץ מערבבים תוך כדי יצירת הספרה

  • 05.

    בודקים כל שתי דקות את ההסמכה של הנוזל ע"י יצירת קו רוחבי על גב הכף בעזרת האצבע. במידה והקו נשאר ריק הנוזל הסמיך דיו. מסננים את הקרם, מוסיפים תמצית וניל ומקציפים הקצפה קלה כ-2 דקות כדי לצנן מעט.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    להגשה: מניחים טארט אישי בצלחת ויוצקים מעל רוטב וניל חם. ניתן גם להגיש צונן לאחר הקירור

הידעת?

למתכון חלבי: מחליפים מחמאה בחמאת תנובה ושמנת צמחית בשמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן.

הכנת? כאן מדרגים
(91)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.