המתכון האדום: טארט טאטן עגבניות שרי
כמה יפה, כמה קל להכנה וטעים! ככה תכינו בקלות טארט טאטן עגבניות שרי
המרכיבים ל4:
- ריבוע בצק עלים בגודל המחבת על בסיס חמאה מופשר על פי הנחיות יצרן "מעדנות"
- למילוי:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חמאת "תנובה"
- ¼ כפית טימין יבש
- 1/2 כפית טימין טרי
- ½ כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 300 גרם עגבניות שרי/או בכמות שמתאימה למחבת שבחרתם
- 2 כפות חומץ בלסמי
- ½ כוס מים
- 50 גרם גבינת רוקפור/פטה מפוררת "תנובה"
- 50 גרם פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את המחבת על הבצק וחותכים אותו לגודל מעט גדול יותר.
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו
-
03.
מכינים את המילוי:
-
04.
במחבת מחממים שמן וחמאה. כשהם חמים מוסיפים טימין מלח וסוכר ומערבבים כדקה. מסדרים את העגבניות בצפיפות בשכבה אחת ומטגנים אותן מבלי להזיז אותם כחמש דקות על אש בינונית. הופכים אותן מעט ומטגנים עוד חמש דקות. הופכים אותם שוב, מוסיפים חומץ בלסמי, מטגנים כדקה ומוסיפים את המים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה פתוח כעשר דקות או עד שכל הנוזלים במחבת נעלמים (שמרו על המחבת).
-
05.
הרכבה:
-
06.
מניחים מעל את הבצק, דוחפים את קצוות הבצק לצידי התבנית ומהדקים פנימה. חותכים 2-3 חתכים עדינים בבצק כדי שיהיה לאוויר החם פתח יציאה.
-
07.
אופים כחצי שעה או עד שהבצק יציב, קשה ומעט מזהיב (אך לא משחים(/
-
08.
מוציאים בתום האפייה מהתנור, מצננים כשעה והופכים את הטארט בעזרת צלחת הגשה.
הידעת?
טארט טאטן הוא קינוח צרפתי מאוד מעניין. הוא נוצר בטעות כששתי אחיות צרפתיות ניסו להציל תפוחים שבושלו זמן רב מדי. בעקבות זאת נוצר אחד הקינוחים האהובים במטבח הצרפתי. אולם, רק בגלל שהן השתמשו בתפוחים לא אומר שלא ניתן להשתמש בפירות אחרות, למשל עגבניות שרי. מופתעים? קבלו מתכון מקורי וטעים של טארט טאטן עם עגבניות שרי.
כמה יפה, כמה קל להכנה וטעים! ככה תכינו בקלות טארט טאטן עגבניות שרי
אחד הדברים החשובים במטבח, הוא לדעת כיצד לטפל נכון בחומר הגלם ולהוציא ממנו את המיטב בכל פעם מחדש.