בנופי פאי – מתכון קל וטעים במיוחד!
פאי ממכר ממוצא הודי – בצק פריך, ריבת חלב, בננה וקצפת. כל שכבה פשוטה ומהירה להכנה ויוצרת מגוון טעמים ממכר.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אריאל בן חמו
עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל6:
לקישוט:
- שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
לבסיס:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למילוי:
- 1/2 קופסה/צנצנת ריבת חלב
- 3 בננות בשלות
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים בזהירות את הבצק ומניחים על תבנית הפאי, מהדקים לדפנות וחותכים בזהירות שאריות בצק.
-
02.
בעזרת מזלג יוצרים חורים בבצק ומעבירים למקפיא ל – 20 דקות התייצבות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל- 170 מעלות, תוכנית "טורבו".
-
04.
אופים את תחתית הפאי ישירות מהמקפיא כ – 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את הקלתית ומצננים.
-
06.
מרכיבים את הפאי: מורחים על הקלתית שכבה אחידה של ריבת חלב, פורסים את הבננות ומסדרים מעל ריבת החלב.
-
07.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ובעזרת לקקן מורחים בעדינות את הקצפת מעל שכבת הבננות.
-
08.
בעזרת מגרדת מגרדים מעל הפאי שוקולד מריר לקישוט.
הכנת? כאן מדרגים