מתכון בומב טירמיסו | השף הלבן

בומב טירמיסו

טירמיסו, הקינוח הקלאסי, בגירסה קלה להכנה וטעימה במיוחד. השילוב בין הקפה והאמרטו הוא דבר שלא ניתן לוותר עליו

מאת: חן בהט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בומב טירמיסו

המרכיבים ל 10-12:

  • 400 מ"ל מים
  • 3 כפות ברנדי
  • 200 ג' סוכר
  • כוס קפה אספרסו
  • 400 ג שמנת מתוקה
  • 650 ג מסקרפונה קולקשן
  • 5 חלמונים
  • כפית תמצית וניל
  • כף ליקר אמרטו או ליקר בסגנון
  • אבקת קקאו לפיזור מעל

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנהף

  • 02.

    מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקבלת קצפת יציבה.

  • 03.

    מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.

  • 04.

    שמים במקרר לצינון.

  • 05.

    מכינים את תערובת הקפה, שמים בקערה מים, ברנדי, 40 ג סוכר ואספרסו עד שהסוכר נמס.

  • 06.

    מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את תמצית הוניל והליקר שבחרנו תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כ10 דק עד לקצף אוורירי תפוח.

  • 07.

    מאחדים את התערובות- מוסיפים את תערובת המסקרפונה לקצף החלמונים ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.

  • 08.

    אפשרות 1: בבומב: שמים חצי מכמות התערובת בתבנית.

  • 09.

    טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים על פני תערובת הגבינה. שופכים את מה שנותר מתערובת הגבינה ועליה שכבת בישקוטים נוספת.

  • 10.

    שמים בפריזר להקפאה של הבומב. כשמוציאים מפזרים אבקת קקאו. 10 אפשרות 2: בבומב: טובלים את הבישקוטים ומסדרים בדפנות הבומב.

  • 11.

    שופכים שלושה רבעים מתערובת הגבינה.

  • 12.

    מסדרים מעל את הבישקוטים הנותרים.

  • 13.

    שופכים את רבע התעורבת הנותר.

  • 14.

    מכניסים להקפאה להתייצבות הבומב.

  • 15.

    לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו

הכנת? כאן מדרגים
(85)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.