עוגת זברה
מאכלים לשבועות, עוגות גבינה, פשטידות גבינה ועוד
המרכיבים ל15 מנות:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 קופסא גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
- 20 ביסקוויטים פתי בר שוקולד (קצת יותר מחצי חבילה)
- 1 כוס חלב
- 2 שורות של קוביות שוקולד חלב (טבלה, לא להפריד לקוביות)
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.
-
03.
מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקן. משאירים 2-3 כפות של קרם בצד (למריחה על העוגה אחרי הכנסת הביסקוויטים).
-
04.
טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).
-
05.
מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם, עד הוא נוגע בתחתית התבנית.
-
06.
ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות צפופות של ביסקוויטים רטובים. מורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד, לכיסוי מלא של הביסקוויטים.
-
07.
מקפיאים את העוגה למשך הלילה. הופכים על מגש ומסירים את התבנית. מגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגה. חותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברה. מפשירים שעה במקרר ומגישים קר.