מתכון עוגת שיש שוקולד ושקדים | השף הלבן

עוגת שיש שוקולד ושקדים

עוגת שיש קלה להכנה. מומלצת עם התה/קפה של הבוקר או כקינוח.

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שיש שוקולד ושקדים
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • 1 כפית קקאו כהה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן.

  • 02.

    בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים בעדינות, רק עד שאחיד.

  • 04.

    יוצקים כ-2/3 מהתערובת לתוך התבנית.

  • 05.

    ליתרת התערובת מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם נטמעים והתערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובת הכהה על גבי התערובת הבהירה ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.

  • 07.

    אופים במשך כ-35-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 08.

    מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1363)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.