מתכון עוגת שיש שוקולד ושקדים | השף הלבן

עוגת שיש שוקולד ושקדים

עוגת שיש קלה להכנה. מומלצת עם התה/קפה של הבוקר או כקינוח.

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שיש שוקולד ושקדים
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל12 מנות / תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
  • 1 כפית קקאו כהה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן.

  • 02.

    בקערה בינונית טורפים יחד שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים בעדינות, רק עד שאחיד.

  • 04.

    יוצקים כ-2/3 מהתערובת לתוך התבנית.

  • 05.

    ליתרת התערובת מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס ומערבבים עד שהם נטמעים והתערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובת הכהה על גבי התערובת הבהירה ובעזרת סכין יוצרים צורת שיש.

  • 07.

    אופים במשך כ-35-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1363)