מתכון קרפ כשר לפסח וללא גלוטן - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

קרפ כשר לפסח וללא גלוטן

מתכון לקרפ מעולה שהוא גם ללא גלוטן וגם כשר לפסח – כך שכולם יכולים להנות ממנו! אנחנו הלכנו על מילוי של שוקולד לבן, אבל תרגישו חופשי לגוון עם עוד מילויים

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון קרפ כשר לפסח ללא גלוטן
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 12-14 יחידות:

לקרפ:
  • 6 ביצים L
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9% תנובה
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1 כף חמאה או ספרי שמן
למילוי:
  • 150 גרם קוביות שוקולד לבן
  • 2/3 מיכל (140 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
לקישוט:
  • 50 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב מגורר לקישוט (לא חובה)
גודל תבנית: מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערת מיקסר.

  • 02.

    משמנים מחבת בקוטר 20-22 ס"מ במעט חמאה או שמן ומחממים על להבה בינונית.

  • 03.

    יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תצפה את התחתית. מטגנים כדקה או שתיים עד שהבלילה מתייבשת. הופכים צד, מטגנים עוד כחצי דקה ומעבירים לצלחת.

  • 04.

    מטגנים כך את כל הבלילה ליצירת ערמת קרפים ומשהים אותם בערימה בטמפרטורת החדר.

  • 05.

    למילוי: בסיר בינוני מחממים יחד שוקולד לבן ושמנת תוך ערבוב עד שכל הגושים נעלמים.

  • 06.

    להרכבה: ממלאים כל קרפ בכף מהרוטב החם ומקפלים לחצי ואז לרבע כך שנוצר משולש.

  • 07.

    מגישים עם רוטב חם וקצפת, ואפשר לקשט גם בשוקולד.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(20)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.