קרפ כשר לפסח וללא גלוטן
מתכון לקרפ מעולה שהוא גם ללא גלוטן וגם כשר לפסח – כך שכולם יכולים להנות ממנו! אנחנו הלכנו על מילוי של שוקולד לבן, אבל תרגישו חופשי לגוון עם עוד מילויים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: מיכל לוי אלחלל
עיצוב: מיכל לוי אלחלל
המרכיבים ל12-14 יחידות:
לקרפ:
- 6 ביצים L
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9% תנובה
- 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
- 2 שקיות סוכר וניל
- קורט מלח
- 1 כף חמאה או ספרי שמן
למילוי:
- 150 גרם קוביות שוקולד לבן
- 2/3 מיכל (140 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
לקישוט:
- 50 גרם שוקולד לבן או שוקולד חלב מגורר לקישוט (לא חובה)
גודל תבנית: מחבת
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערת מיקסר.
-
02.
משמנים מחבת בקוטר 20-22 ס"מ במעט חמאה או שמן ומחממים על להבה בינונית.
-
03.
יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תצפה את התחתית. מטגנים כדקה או שתיים עד שהבלילה מתייבשת. הופכים צד, מטגנים עוד כחצי דקה ומעבירים לצלחת.
-
04.
מטגנים כך את כל הבלילה ליצירת ערמת קרפים ומשהים אותם בערימה בטמפרטורת החדר.
-
05.
למילוי: בסיר בינוני מחממים יחד שוקולד לבן ושמנת תוך ערבוב עד שכל הגושים נעלמים.
-
06.
להרכבה: ממלאים כל קרפ בכף מהרוטב החם ומקפלים לחצי ואז לרבע כך שנוצר משולש.
-
07.
מגישים עם רוטב חם וקצפת, ואפשר לקשט גם בשוקולד.
-
08.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים