פנקייק סופלה
הפנקייקים האלה, שהגיעו במקור מיפן והפכו לטרנד היסטרי בניו יורק בגרסה ביתית וקלה להכנה עם טריק מיוחד שימנע מהם להתייבש! מתכון של דור משה שיעשה לכם את הסופ"ש

המרכיבים ל 8-10:
- 2 ביצים בגודל L + חלבון אחד
- 3 כפות סוכר
- 4 כפות חלב 3% תנובה
- ⅓ כוס (45 גרם) קמח לבן
- ½ כפית אבקת אפייה
- כפית תמצית וניל
- אבקת סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- פירות טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים. מניחים את החלבונים והסוכר בקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים לקבל קצף רך אך יציב. בקערה נוספת, טורפים את החלמונים עם שאר המרכיבים.
-
02.
מקפלים שליש מקצף החלבונים אל הקערה השנייה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים היטב.
-
03.
מחממים על להבה נמוכה מחבת עם ציפוי נון-סטיק ומשמנים במעט שמן. בעזרת כף גלידה גדולה או 2 כפות, מניחים תלוליות גבוהות של בלילה. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהפנקייקים מתחילים להתייצב. מניחים מעליהם כף נוספת של בלילה. בעזרת כפית, מניחים על המחבת מעט מים (בערך כפית-כפית וחצי) ומקפידים שהמים לא יגעו בפנקייקים (המים יוצרים אדים ומונעים מהפנקייק להתייבש). מכסים את המחבת ומבשלים במשך מספר דקות, עד ששולי הפנקייקים מתייצבים והם משחימים. הופכים בעדינות את הפנקייקים. בעזרת כפית, שוב מפזרים כפית מים במחבת. מכסים את המחבת ומסיימים את הטיגון ברגע שהפנקייקים משחימים גם מהצד השני.
טיימר מופעל
-
04.
להגשה, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומגישים עם אבקת סוכר ופירות טריים.