מתכון לפנקייק יוגורט עם פירות קיץ | השף הלבן

פנקייק יוגורט עם פירות קיץ

פנקייקס טעימים ומפנקים, המתכון פשוט – בלי מיקסר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקייק יוגורט עם פירות קיץ

המרכיבים ל12:

  • 40 גרם חמאה
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים "תנובה"
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 80 גרם (1/2 כוס ועוד כף) קמח לבן
  • 1/2 שקיק (5 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • לטיגון: מעט חמאה
  • להגשה: סירופ מייפל, פירות טריים – לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים חמאה בקערית חסינת חום, מכניסים למיקרוגל ומפעילים ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים. במידה והחמאה לא נמסה מפעילים ל-10-20 שניות נוספות. מוציאים ושמים בצד.

  • 02.

    טורפים ביצה וסוכר בקערה בינונית בעזרת מטרף ידני עד לאיחוד.

  • 03.

    מוסיפים יוגורט עזים ותמצית וניל וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים חמאה מומסת וטורפים עד לאיחוד.

  • 05.

    בקערית מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים לעיסה וטורפים עד להיטמעות הקמח ולא מעבר לכך. מכניסים למקרר למשך חצי שעה.

  • 06.

    מחממים מחבת ייעודית לפנקייק (או מחבת טפלון שטוחה עם רינג משומן) על אש נמוכה ומשמנים במעט חמאה. יוצקים בלילה לכל שקע או רינג, עד ל- 2/3 עד 3/4 גבהו. כשמופיעות בועות במרכז הפנקייק הופכים בעזרת מרית סיליקון או תרווד שטוח. אם לא מופיעות בועות, מגבירים לאש בינונית. ממשיכים לאפות/לטגן במשך חצי דקה עד דקה, או עד שצִדו התחתון של הפנקייק מוזהב היטב. מעבירים לצלחת. מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)