פנקייק יוגורט עם פירות קיץ
פנקייקס טעימים ומפנקים, המתכון פשוט – בלי מיקסר.
המרכיבים ל12:
- 40 גרם חמאה
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות שטוחות סוכר
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים "תנובה"
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- 80 גרם (1/2 כוס ועוד כף) קמח לבן
- 1/2 שקיק (5 גרם) אבקת אפייה
- קורט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- לטיגון: מעט חמאה
- להגשה: סירופ מייפל, פירות טריים – לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
שמים חמאה בקערית חסינת חום, מכניסים למיקרוגל ומפעילים ל-30 שניות. מוציאים ומערבבים. במידה והחמאה לא נמסה מפעילים ל-10-20 שניות נוספות. מוציאים ושמים בצד.
-
02.
טורפים ביצה וסוכר בקערה בינונית בעזרת מטרף ידני עד לאיחוד.
-
03.
מוסיפים יוגורט עזים ותמצית וניל וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד.
-
04.
מוסיפים חמאה מומסת וטורפים עד לאיחוד.
-
05.
בקערית מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים לעיסה וטורפים עד להיטמעות הקמח ולא מעבר לכך. מכניסים למקרר למשך חצי שעה.
-
06.
מחממים מחבת ייעודית לפנקייק (או מחבת טפלון שטוחה עם רינג משומן) על אש נמוכה ומשמנים במעט חמאה. יוצקים בלילה לכל שקע או רינג, עד ל- 2/3 עד 3/4 גבהו. כשמופיעות בועות במרכז הפנקייק הופכים בעזרת מרית סיליקון או תרווד שטוח. אם לא מופיעות בועות, מגבירים לאש בינונית. ממשיכים לאפות/לטגן במשך חצי דקה עד דקה, או עד שצִדו התחתון של הפנקייק מוזהב היטב. מעבירים לצלחת. מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.