עוגת פנקייק בטעם וניל
חגיגה! מתכון לאחד הקינוחים הכי חמים ברשת, עוגת שכבות המורכבת כולה מפנקייקים תוצרת בית ומלית גבינה וקרם וניל

- קופסת ממרח שוקולד
- 2 מכלי שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
- 1 גביע גבינה לבנה 9% "תנובה"
- 4 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר
- שערות חלווה
- נרות יום הולדת
- 1 גביע יוגורט BIO 3% "תנובה"
- 2 ביצים
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות סוכר
- 3 כפות שמן
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הקרם:
-
02.
מקציפים את השמנת להקצפת קרם וניל עם אבקת הסוכר והגבינה הלבנה לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר.להכנת הפנקייק:
-
03.
מערבבים את מרכיבי הפנקייק בקערה
-
04.
יוצקים למחבת משומנת קלות כמות של מצקת מהבלילה - מקפידים שקוטר הפנקייק יהיה בקוטר המחבת, כשצד אחד מתחיל להתגבש ומתחילות בועות קטנות הופכים לצד השני, חוזרים על הפעולה עד שיש לפחות 4 - 5 פנקייקס גדולים, (אם נשארת בלילה אפשר להכין כמה קטנים לנשנוש)
-
05.
מצננים ומניחים בהתחלה אחד על השני כדי לוודא שכולם באותו הגודל, אם לא ניתן לחתוך מהקצוות כדי להתאים את הגודל. הרכבת העוגה:
-
06.
בצלחת רחבה ושטוחה מניחים את הפנקייק הראשון, מורחים עליו ממרח שוקולד ואז קרם וניל ומניחים עוד פנקייק, כך חוזרים על הפעולה עם כל הארבעה.
-
07.
מצפים את העוגה בקרם הווניל ומפזרים מעל חלווה ושוקולד מגורר בעזרת קולפן.