כנאפה מלוחה – במילוי מלית למאפים ומוצרלה | השף הלבן

כנאפה מלוחה

עד עכשיו הכרתם את גרסת הכנאפה המתוקה אז הגיע הזמן לעבור לשלב הבא: ככה תכינו גירסה מולחה לכנאפה והפעם במילוי גבינת כנען ומוצרלה

מאת: עידית נרקיס כ"ץ
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כנאפה מלוחה
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל2 מנות:

  • 130 גרם אטריות קדאיף
  • כ-50 גרם חמאת "תנובה"
למילוי:
  • ¾ כוס (150 גרם) גבינת כנען "השף הלבן"
  • ½ כוס (60 גרם) פתיתי פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • מעט עלי אורגנו טרי, קצוצים
  • קורט מלח
להגשה ליד:
  • חופן עגבניות שרי
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • מלח
גודל תבנית: מחבת בקוטר 23 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את חומרי המלית, טועמים ומתקנים את תיבול המלח.

  • 02.

    מפרידים את אטריות הקדאיף ופותחים קשרים. קוצצים את האטריות למקטעים של 3-4 ס"מ. 

  • 03.

    מחממים מחבת בקוטר של 23 ס"מ וממיסים כף חמאה (15 גרם). 

  • 04.

    מנמיכים את האש לבינונית, מניחים על המחבת חצי מהקדאיף ומהדקים אותם בעזרת מרית רחבה. מורחים בזהירות את הגבינה במרכז המחבת ומשאירים את השוליים נקיים. מכסים בשארית הקדאיף ומהדקים שוב. לאחר כדקה של טיגון, מוסיפים עוד קצת חמאה למחבת ונותנים לה לנזול מתחת לאטריות, מסובבים את המחבת מדי פעם כדי לעשות טיגון אחיד. לאחר כ-3-4 דקות, בודקים בזהירות את התחתית. במידה והיא משחימה, מניחים על המחבת צלחת שטוחה (גדולה יותר מקוטר המחבת) אוחזים עם מגבת או כפפות תנור והופכים את תכולת המחבת על הצלחת. ממיסים עוד כף חמאה ומחליקים את הכנאפה בחזרה למחבת כשהצד השחום כלפי מעלה. מטגנים עוד כדקה, מוסיפים עוד קצת חמאה למחבת וממשיכים לטגן עוד כ-2-3 דקות, עד שהתחתית שחומה. 

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מחליקים את הכנאפה לצלחת הגשה ואוכלים מיד. 

  • 06.

    מגישים עם סלט עגבניות קטן ומרענן בצד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)