כנאפה טבעונית מלוחה
המנה האהובה בגרסה טבעונית ומלוחה. אטריות קדאיף מתפצפצות עם מילוי נהדר של מנגולד וממרח סויה. מנה "של מסעדה" שלא תאמינו כמה קל להכין לגמרי בעצמכם

המרכיבים ל 2-4:
- 200 גרם שערות קדאיף
- 1/3 כוס שמן זית + 1 כפית לשימון המחבת
- מלח, פלפל
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 7 עלי מנגולד קצוצים - החלק הלבן מופרד מהירוק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף אורגנו קצוץ או מיובש
- מלח, פלפל
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 גביע ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף שמרי בירה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל והחלק הלבן של המנגולד 4-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד, שום, אורגנו, מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות נוספות עד שהמנגולד רך והנוזלים התאדו. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש. מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים למנגולד ממרח סויה, פירורי לחם ושמרי בירה ומערבבים.
-
03.
שמים בקערה את שערות הקדאיף. מפרידים אותן זו מזו בעזרת הידיים. מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים כך שכל השערות יצופו.
-
04.
מחממים מחבת משומנת. כשהיא חמה מסירים לרגע מהאש ומסדרים בה מחצית מאטריות הקדאיף המשומנות בשכבה אחידה. עליהן שמים את מלית המנגולד-סויה ועל המלית מניחים את יתרת אטריות הקדאיף בפיזור אחיד. מהדקים מעט.
-
05.
מטגנים על להבה נמוכה-בינונית, במחבת מכוסה, כ-7-8 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה. הופכים לצלחת ומטגנים 5-6 דקות נוספות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים צנוברים ומגישים.