כנאפה טבעונית מלוחה עם אטריות קדאף מתפצפצות | השף הלבן

כנאפה טבעונית מלוחה

המנה האהובה בגרסה טבעונית ומלוחה. אטריות קדאיף מתפצפצות עם מילוי נהדר של מנגולד וממרח סויה. מנה "של מסעדה" שלא תאמינו כמה קל להכין לגמרי בעצמכם

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

  • 200 גרם שערות קדאיף
  • 1/3 כוס שמן זית + 1 כפית לשימון המחבת
  • מלח, פלפל
למילוי:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 7 עלי מנגולד קצוצים - החלק הלבן מופרד מהירוק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף אורגנו קצוץ או מיובש
  • מלח, פלפל
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 גביע ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כף שמרי בירה
להגשה: צנוברים קלויים
גודל תבנית: מחבת 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל והחלק הלבן של המנגולד 4-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד, שום, אורגנו, מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות נוספות עד שהמנגולד רך והנוזלים התאדו. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש. מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים למנגולד ממרח סויה, פירורי לחם ושמרי בירה ומערבבים.

  • 03.

    שמים בקערה את שערות הקדאיף. מפרידים אותן זו מזו בעזרת הידיים. מוסיפים שמן, מלח ופלפל ומערבבים כך שכל השערות יצופו.

  • 04.

    מחממים מחבת משומנת. כשהיא חמה מסירים לרגע מהאש ומסדרים בה מחצית מאטריות הקדאיף המשומנות בשכבה אחידה. עליהן שמים את מלית המנגולד-סויה ועל המלית מניחים את יתרת אטריות הקדאיף בפיזור אחיד. מהדקים מעט.

  • 05.

    מטגנים על להבה נמוכה-בינונית, במחבת מכוסה, כ-7-8 דקות עד שתחתית הכנאפה מזהיבה. הופכים לצלחת ומטגנים 5-6 דקות נוספות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 06.

    מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים צנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.