מעדן אורז עם אגוזי לוז, צימוקים וגזרים מסוכרים | השף הלבן

מעדן אורז עם אגוזי לוז, צימוקים וגזרים מסוכרים

מעדן מסורתי על בסיס גזר ואורז שיכול לשמש כתוספת מתוקה ומאזנת או אפילו כקינוח

מעדן אורז עם אגוזי לוז, צימוקים וגזרים מסוכרים מאת: גבי סמלסון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מעדן אורז עם אגוזי לוז, צימוקים וגזרים מסוכרים
צילום: גבי סמלסון עיצוב: גבי סמלסון

המרכיבים ל12:

לגזרים המסוכרים:
  • 3 כוסות גזר גמדי מוקפא סנפרוסט
  • 5 כפות סוכר
  • 3 כפות מים
לאורז:
  • 1.5 כוסות אורז לריזוטו
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1.5 כפות מיץ תפוזים מוקפא
  • 2 כוסות מים
תוספת מעל:
  • 150 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
  • 150 גרם צימוקים

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    הכנת האורז: שמים את האורז, הסוכר, הווניל ו-3 כפות מים בסיר מביאים לרתיחה,  מנמיכים את הלהבה , מכסים ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר סגור  10דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    שמים בקערה את הקורנפלור, מיץ התפוזים ו - 2 כוסות מים וטורפים היטב. מעבירים לסיר האורז מבשלים תוך ערבוב עדלהסמכת הנוזלים.

  • 04.

    הכנת הגזרים: יוצקים על הגזרים מים רותחים וממתינים כמה דקות עד שהם מפשירים ומתרככים. מסננים ומייבשים. חותכים לחתיכותבאורך 2 סנטימטרים.

  • 05.

      שמים את הסוכר והמים בסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד קבלת סירופ. מוסיפים את הגזרים, מערבבים ומבשלים תוך ערבובבמשך כ 5- דקות.  

  • 06.

      מוסיפים לסיר האורז את הגזר,  האגוזים והצימוקים  ומערבבים.

  • 07.

    מעבירים לצלוחיות הגשה ומצננים במקרר לפחות שעתיי לפני ההגשה.לגיוון : ניתן לפזר מעל קוקוס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)