מתכון דייסת שיבולת שועל מלאה עם בננות, תמרים ודבש | השף הלבן

דייסת שיבולת שועל מלאה עם בננות, תמרים ודבש

דור משה עם דייסה חורפית שמכינים משיבולת שועל מלאה בבישול ארוך יחסית. אחרי שהדייסה מוכנה, עורמים עליה מגוון תוספות ונהנים מדייסה בריאה, מחממת ומפנקת במיוחד!

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דייסת שיבולת שועל מלאה עם בננות, תמרים ודבש
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 2 מנות:

לדייסה:
  • ½ 1 כוסות שיבולת שועל מלאה (לא אינסטנט)
  • ½ 1 כוסות מים
  • ½ 1 כוסות חלב "תנובה" 3%
  • 2 כפות סוכר חום
  • ½ כפית קינמון
  • בננה קטנה פרוסה דק
לתוספות:
  • פרוסות בננה
  • 2-3 תמרים חתוכים
  • דבש
  • אפשר להוסיף קוקוס / אגוזים וכו'

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים סיר קטן על להבה נמוכה וקולים את שיבולת השועל במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

        מוסיפים את המים, החלב, הסוכר החום והקינמון, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, או עד שרוב הנוזלים נספגים ושיבולת השועל מתרככת. יש להקפיד לערבב מידי פעם ולוודא שיבולת השועל לא נשרפת בתחתית. מוסיפים את פרוסות הבננה ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

        מעבירים את הדייסה לשתי קערות, מסדרים מעל את התוספות ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.