פרחי בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים
הבלינצ'סים האהובים והנוסטלגיים עם טוויסט מקורי של קורין גדעון: פרחים של בלינצ'סים אפויים במילוי קרם נפוליאון ושמנת מתקתק ורוטב דובדבנים ביתי
המרכיבים ל12 מנות:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 2 כוסות (480 מ"ל) חלב תנובה
- 30 גרם חמאה מומסת
- 3 ביצים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- 6 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 שקית (300 גרם) דובדבנים קפואים "סנפרוסט"
הוראות הכנה:
-
01.
הבלינצ'ס: מניחים בקערה ביצים, קמח, חלב, חמאה, תמצית וניל, מלח וסוכר וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
02.
מחממים מחבת טפלון ויוצקים כ-1/2 מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה עד לקבלת עיגול קטן בקוטר של 16-14 ס"מ.
-
03.
כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום מסירים את הבלינצ'ס מהמחבת. לא הופכים לצד שני כי הבלינצ'ס עובר לאפייה.
-
04.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.
-
05.
מניחים את הבלינצ'סים בתבנית שקעים ומצמידים את דפנות הבלינצ'ס אל השקע ככל שניתן. אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהבלינצ'סים זהובים ויציבים.
טיימר מופעל
-
06.
מחלצים בזהירות את הבלינצ'ס מתבנית השקעים ומניחים לצינון על רשת.
-
07.
רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מניחים דובדבנים, 2 כפות אבקת סוכר וקליפת הלימון. מערבבים קורנפלור עם 1/2 כוס מים ומוסיפים לסיר.
-
08.
מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכה ומצננים.
-
09.
מלית הגבינה: מקציפים שמנת מתוקה עם 4 כפות אבקת סוכר וגבינת נפוליאון עד לקבלת קרם רך.
-
10.
הרכבה: ממלאים את פרחי הבלינצ'ס בקרם הגבינה, מניחים מעל הקרם את רוטב הדובדבנים ומגישים.