שלל ציפויים לסופגניות
מפגש לכבוד חנוכה עם הקונדיטור מיקי שמו על ציפויים וסופגניות.
המרכיבים ל20:
- 500 גרם ממרח חלבה
- 1/3 כוס חלב- 80 מ"ל
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1/2 קופסת שמנת מתוקה- 125 מל'.
- 1 כף גלוקוזה(לא חובה)
- ציפוי ריבת חלב:
- 500 גרם ריבת חלב
- 1/3 כוס חלב- 80 מל'.
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1/2 קופסת שמנת מתוקה
- 1 כפית קפה נמס
- 2 כפות ממרח לוטוס
- 125 מ"ל' שמנת מתוקה (חצי מיכל)
- 50 גרם שוקולד חלב שבור לחתיכות קטנות
- 2 כפות ממרח לוטוס
- 125 מ"ל' שמנת מתוקה (חצי מיכל)
- 50 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות קטנות
- לפיזור: חצי כוס פירורי עוגיות לוטוס שבורות
- 1 כוס פירות יער קפואים
- 3 כפות סוכר
- 4 כפות מים
- 1.5 כוס אבקת סוכר
- לקישוט: אבקת סוכר, דובדבנים או דובדבני אמרנה
הוראות הכנה:
-
01.
ציפוי חלבה: מחממים את החלב לסף רתיחה ומוזגים אותו לקערה עם ממרח החלבה מערבבים עם מרית עד לאחידות. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. כשרוצים לצפות את הסופגניות מחממים את הציפוי ל"חום הגוף" ומצפים. גיוון: ניתן לפזר על הציפוי חלבה מעט קוביות חלבה או "חלבה שערות".
-
02.
ציפוי שוקולד מריר: מחממים את השמנת המתוקה והגלוקוזה לסף רתיחה. מוזגים אותה על גבי השוקולד המריר החתוך לקוביות. ממתינים 2 דק' ומערבבים עם מרית לאחידות. מניילנים ושומרים במקרר עד לשימוש. בעת השימוש מחממים עד ל"חום הגוף", משתמשים ומצפים.
-
03.
ציפוי ריבת חלב: מחממים את החלב לסף רתיחה ומוזגים אותו לקערה עם ריבת החלב מערבבים עם מרית עד לאחידות. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. כשרוצים לצפות את הסופגניות מחממים את הציפוי ל"חום הגוף" ומצפים.
-
04.
ציפוי שוקולד לבן וקפה: מחממים את השמנת המתוקה והקפה נמס לסף רתיחה. מוזגים אותה על גבי השוקולד לבן החתוך לקוביות. ממתינים 2 דק' ומערבבים עם מרית לאחידות. מניילנים ושומרים במקרר עד לשימוש. בעת השימוש מחממים עד ל"חום הגוף", משתמשים ומצפים.
-
05.
ציפוי לוטוס ושוקולד חלב: שמים בקערה ממרח לוטוס ושוקולד חלב. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מסירים מהאש. שופכים מעל את השמנת החמה ומערבבים היטב. הרוטב מוכן. אפשר לפזר פירורי עוגיות לוטוס מפוררים או שוקולד מגורר.
-
06.
ציפוי לוטוס ושוקולד לבן: הכנה: שמים בקערה ממרח לוטוס ושוקולד לבן. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מסירים מהאש. שופכים מעל את השמנת החמה ומערבבים היטב. הרוטב מוכן. לפיזור: חצי כוס פירורי עוגיות לוטוס שבורות או שוקולד מגורר.
-
07.
ציפוי פירות יער: שמים בסיר פירות יער, 3 כפות סוכר לבן ו-2 כפות מים . מבשלים על בינונית עד שפירות היער מבושלים לרוטב תוך כדי ערבוב (כרבע שעה), מסירים מהאש. מסננים היטב. עם לחיצה של הכף. מוסיפים לרוטב המסונן אבקת סוכר (מתחילים בכוס אחת) מערבבם היטב. הרוטב לא צריך להיות נוזלי מדי. אם צריך מוסיפים את אבקת הסוכר הנוספת. אם חסר נוזל אפשר להוסיף כף מים. גיוון: ניתן לפזר אבקת סוכר ולשים דובדבן מעל