מתכון שטרודל פירות יבשים | השף הלבן

שטרודל פירות יבשים

שטרודל עם טוויסט שמתאים לט"ו בשבט

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שטרודל פירות יבשים

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית מאורכת 28X6 ס"מ:

לבצק:
  • 350 גרם קמח תופח ( חבילה קטנה )
  • 200 גרם חמאת תנובה, רכה
  • 1 גביע שמנת אורגינל
  • 1 חלמון
  • 2 כפות סוכר
למלית:
  • 2 חלבונים
  • 200 גרם צימוקים בהירים
  • 200 גרם דבלים ( תאנים מיובשים ) קצוצות
  • 200 גרם אגוזים קצוצים גס
  • 150 גרם תמרים קצוצים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/2 קוקוס
  • מרקחת פובידל למריחה
לציפוי:
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמן
  • אבקת סוכר לזרייה
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.

  • 03.

    להכנת המלית: מקציפים את החלבונים מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ.).

  • 04.

    מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ"מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.

  • 05.

    טורפים היטב את החלמונים עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר.

    טיימר מופעל

    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(209)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.