רוגלך מבצק שקם
בצק שקם הוא בצק גמיש וקל לרידוד שאפשר להכין ממנו כמעט הכל. קבלו מתכון לרוגעלך מבצק שקם במילוי שוקולד עם אגוזים וצימוקים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל50:
לבצק:
- 1 גביע לבן/שמנת
- 1 חבילה קטנה קמח תופח (2.5 כוסות = 350 גרם)
- 1 חבילה חמאה (200 גרם)
למלית:
- 200 גרם שוקולד חלב מומס
- 1 כוס אגוזים קצוצים גס
- חצי כוס (100 גרם) צימוקים
לקישוט:
- אבקת סוכר לבזיקה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ומשהים שעה במקרר.
-
02.
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.
-
03.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 3 מ''מ. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
-
04.
צרים מהבצק עיגולים בעזרת כוס. מניחים בקצה כל עיגול כפית מהמלית ומגלגלים לגלילה. מעגלים את הקצוות ומהדקים אותם ויוצרים סהרון. אופים כ-30 דקות עד שהרוגלך יזהיבו. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים