צ'ורוס עם קרם שוקולד
מה קורה כשדרום אמריקה וחג החנוכה נפגשים? צ'ורוס! סופגניות דרום אמריקאיות מדהימות המוגשות עם מטבל קרם שוקולד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אלונה זוהר
עיצוב: אלונה זוהר
המרכיבים לכ-30:
- 2 כוסות מים
- 2.5 כוסות קמח
- 200 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 4 ביצים
- שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
- 1/2 כוס סוכר
לקרם שוקולד:
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה", מסוננת מנוצלים
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
- 6 כפות שמנת מתוקה להקצפה 32% להקצפה, "השף הלבן"
- 50 גרם אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה.
-
02.
מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים עד איחוד. מורידים מהגז.
-
03.
מעבירים את המסה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים אחת אחת. המסה מתפרקת כל פעם לחתיכות ומתאחדת מחדש עם הוספת הביצים.
-
04.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן גדול.
-
05.
מחממים שמן עמוק ומזלפים נקניקים באורך 10 ס”מ ישירות לשמן, חותכים בעזרת סכין או מספריים.
-
06.
מטגנים עד הזהבה.
-
07.
מניחים את הצ'ורום המטוגנים בצלחת עם נייר ספיגה ומעבירים מיד לטבילה בקערה עם הסוכר.
-
08.
להכנת הקרם שוקולד: מערבבים את השמנת החמוצה עם השוקולד המומס והשמנת המתוקה. מעבירים לצלחת הגשה.
הכנת? כאן מדרגים