ספינג' במילוי קרם גבינה ושברי אוריאו
מתכון מפתיע ומפנק! את הספינג' המסורתי שדרגנו עם מילוי של גבינת שמנת ועוגיות אוריאו. קיבלנו קינוח כיפי במיוחד שמשלב קרמיות ופריכות

המרכיבים ל 20-25:
- 1/2 ק"ג קמח
- 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 4 כפות סוכר
- 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים
- 2 כפות עראק או ברנדי או משקה אלכוהולי אחר
- 1/2 כפית מלח
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- 1 שקית סוכר וניל
- 4 עוגיות אוריאו, מרוסקות
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כף חלב תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל ובעזרת וו הלישה מערבבים ידנית (כדי שהקמח לא יעוף עם תחילת הלישה). מרכיבים את וו הללישה ומערבלים 5-6 דקות לבצק אחיד חלק. הבצק מתקבל רטוב וזה בסדר. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
טופחים על הבצק בכף ובוחשים כדי להוציא ממנו חלק מהאויר. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. אם ממהרים, מוותרים על ההתפחה השניה (אם יש זמן מומלץ לעשות אותה - היא משדרגת את המרקם והטעם).
-
03.
מחממים שמן עמוק (להבה בינונית) ומכינים לצד משטח העבודה קערת מים. בידיים רטובות קורצים כדור בצק בגודל כדור גלידה גדול. עובדים בזריזות (הבצק דביק) - בעזרת האצבעות מותחים ויוצרים בו חור בגדול בקוטר 2-3 ס"מ. מניחים בשמן החם ומטגנים כ 2 דקות מכל צד עז הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומצננים לפני המילוי.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את מרכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף. חוצים את הספינג ומזלפים פס עבה על החלק התחתון. סוגרים עם העליון. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.