ספינג' במילוי קרם גבינה ושברי אוריאו - מתכון מנצח | השף הלבן

ספינג' במילוי קרם גבינה ושברי אוריאו

מתכון מפתיע ומפנק! את הספינג' המסורתי שדרגנו עם מילוי של גבינת שמנת ועוגיות אוריאו. קיבלנו קינוח כיפי במיוחד שמשלב קרמיות ופריכות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ספינג' במילוי קרם גבינה ושברי אוריאו
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 20-25:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות סוכר
  • 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים
  • 2 כפות עראק או ברנדי או משקה אלכוהולי אחר
  • 1/2 כפית מלח
לטיגון: שמן לטיגון עמוק
לקרם:
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 עוגיות אוריאו, מרוסקות
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף חלב תנובה
להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: סיר

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל ובעזרת וו הלישה מערבבים ידנית (כדי שהקמח לא יעוף עם תחילת הלישה). מרכיבים את וו הללישה ומערבלים 5-6 דקות לבצק אחיד חלק. הבצק מתקבל רטוב וזה בסדר. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    טופחים על הבצק בכף ובוחשים כדי להוציא ממנו חלק מהאויר. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. אם ממהרים, מוותרים על ההתפחה השניה (אם יש זמן מומלץ לעשות אותה - היא משדרגת את המרקם והטעם).

  • 03.

    מחממים שמן עמוק (להבה בינונית) ומכינים לצד משטח העבודה קערת מים. בידיים רטובות קורצים כדור בצק בגודל כדור גלידה גדול. עובדים בזריזות (הבצק דביק) - בעזרת האצבעות מותחים ויוצרים בו חור בגדול בקוטר 2-3 ס"מ. מניחים בשמן החם ומטגנים כ 2 דקות מכל צד עז הזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומצננים לפני המילוי.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מערבבים את מרכיבי המילוי ומעבירים לשקית זילוף. חוצים את הספינג ומזלפים פס עבה על החלק התחתון. סוגרים עם העליון. בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.